nov+dec 2019: Allochtoon in eigen land….

      Reacties uitgeschakeld voor nov+dec 2019: Allochtoon in eigen land….

Op de eerste plaats ons nieuwe mailadres:  hahe@nelissen1.nl En dan voor iedereen….Vanaf november zitten we dus weer in Nederland en we proberen natuurlijk zo goed mogelijk te integreren in de Nederlandse samenleving. Met de inburgeringscursus gaat het hartstikke goed:  zo proberen we via de vluchtstrook wat verder aan te sluiten in de file, dringen we uiteraard voor bij de kassa… Read more »

oktober 2019: FREXIT….!!!!

      Reacties uitgeschakeld voor oktober 2019: FREXIT….!!!!

Het is begin oktober en dus weer de hoogste tijd om het zwembad weer te gaan sluiten voor de winter. Er is heel veel gebruik van gemaakt in deze zeer warme zomer…..   Ook in de ruimte van de zwembadapparatuur moeten de nodige dingen gedaan worden: electriciteit aflsuiten, leidingen afkoppelen, pomp verwijderen etc etc….       De EDF (Franse… Read more »

september 2019: Even eruit….

      Reacties uitgeschakeld voor september 2019: Even eruit….

  Het is begin september en het wordt s’avonds al steeds vroeger donker. Als je dan even in de stad Vichy wat wilt gaan eten valt toch iedere keer weer de schoonheid van deze stad op.     De oude gebouwen zijn vaak prachtig verlicht en als je dan buiten zit te eten is het een genot om eens rustig… Read more »

augustus 2019: Droogte en andere dingen….

      Reacties uitgeschakeld voor augustus 2019: Droogte en andere dingen….

De maand augustus: hier vaak bekend om zijn felle onweers- en plensbuien die tussen de hitte door naar beneden vallen maar dit jaar niet. Wel hitte maar geen plensbuien, al weken is het gortdroog en dat ga je toch wel aan veel dingen zien. De zonnebloemen hebben het in ieder geval opgegeven, treurig laten ze hun kopje hangen….    … Read more »

juli 2019: Het was niet echt koud…..

      Reacties uitgeschakeld voor juli 2019: Het was niet echt koud…..

Net zoals andere landen werd ook Frankrijk deze maand getroffen door de hitte. Met dit verschil dat we al een hittegolf in juni hadden gehad en in deze maand juli er nog twee voorbijkwamen. Hitterecords sneuvelden en hier is vooral ook een enorme droogte want wekenlang viel er geen druppel water. De bomen zijn nog redelijk groen maar het gras… Read more »

juni 2019: Hitte en andere dingen….

      Reacties uitgeschakeld voor juni 2019: Hitte en andere dingen….

We hebben de eerste hittegolf alweer achter de rug en wat voor een!!! Ook hier in midden Frankrijk ging de bakoven aan met dagenlang temperaturen van net geen 40 graden. Rustig aan doen is het devies, en zorgen dat je genoeg drinkt. Godzijdank hebben we een zwembad waarin we regelmatig verkoeling kunnen zoeken, een ongekend luxe met deze temperaturen.  … Read more »

mei 2019: Als je het op je heupen hebt….

      Reacties uitgeschakeld voor mei 2019: Als je het op je heupen hebt….

Eenmaal weer terug uit Nederland en eindelijk dat verschrikkelijke gedoe met die kentekenplaten achtergelaten te hebben doemde het volgende probleem alweer op: de heupoperatie die Hans deze maand mei moest ondergaan. Een paar maanden geleden was al besloten dat er een operatie moest plaats gaan vinden dus er was geen ontkomen meer aan.   Maar tot aan het moment van… Read more »

april 2019: Met de auto tussen de wal en het schip….

      Reacties uitgeschakeld voor april 2019: Met de auto tussen de wal en het schip….

De laatste (werk)sessie in Nederland van deze winter, dit keer een volle maand. Nog maar slechts een paar meter op Nederlandse bodem en Helmi staat al op de banken omdat de lange rit zonder fileleed is gegaan en dat is uitzonderlijk….             Ook met de nieuwe voiture gaan we uiteraard weer elke ochtend de bossen… Read more »

maart 2019: Turbulent….

      Reacties uitgeschakeld voor maart 2019: Turbulent….

Het waren weer turbulente weken: heen en weer van Nederland naar Frankrijk, thuis in Frankrijk veel werk omdat het voorjaar weer begint en natuurlijk nog steeds een niet al te vrolijke stemming vanwege het verlies van onze hond Sarah wat nog steeds elke dag flink nadreunt. Toen we begin maart nog in Nederland waren was het zaak om op internet … Read more »

februari 2019: Geen makkelijke tijd…..

      Reacties uitgeschakeld voor februari 2019: Geen makkelijke tijd…..

We zullen de afgelopen maand niet snel meer vergeten en al zeker niet het begin van die maand. Want na het eerste weekend van februari  nog gewerkt te hebben in Nederland o.a. bij de Graafschap…..   reden we op 4 februari terug naar Frankrijk. We wisten dat de 2 komende weken al niet prettig waren vanwege allerlei ziekenhuisgedoe voor zowel… Read more »