Omgeving

De ligging van Castel Bois Clair is zeer gunstig namelijk midden in de natuur en toch maar enkele minuten van de stad.

vichy centreAllereerst de stad Vichy wat een absolute aanrader is. Deze stad heeft een rijke geschiedenis die al begint in het begin van onze jaartelling toen de Romeinen hier het geneeskrachtige bronwater ontdekten. Deze bronnen lopen als een rode draad door de stadsgeschiedenis. De stad is rijk aan mooie architectuur en ademt het sjieke mondaine leven uit. De Fransen noemen deze stad niet voor niets ‘Petit Paris’. Wie de stad alvast een beetje wil leren kennen hieronder meerdere links van de stad Vichy:

 

 

vichy thermen

Misschien een leuk idee voor een lang weekend of een midweeks verblijf op Castel Bois Clair: Beauty & wellness in de Thermen van Vichy:

 

 

Binnen een straal van 100 km van Castel Bois Clair zijn een aantal golfbanen te vinden, waarvan 2 schitterende golfbanen direkt in de buurt van Castel Bois Clair nl. de 18-holes golfbaan van Vichy gelegen aan de boorden van de rivier de Allier:

 

 

Ook slechts enkele kilometers van ons landgoed ligt deze 18-holes golfbaan:

Overige banen in de regio:

courses2Voor wie eens ’n keer naar de paardenrennen wil gaan is het Hippodrome de Vichy een bijzonder uitje.

 

 

opera vichyVoor wie het schitterende operagebouw wil bezoeken:

 

 

 

 

wildwatervarenSlechts 5 minuten van het centrum ligt een groot watersportcentrum waar je kan kayakken, kanovaren, raften, zeilen, roeien etc etc.

 

 

 

vichy shoppingEn verder kent de stad een keur aan restaurants en thee- en koffiehuizen. ‘Shop until you drop’ kun je in het mondaine winkelgebied doen. Er zijn 2 verschillende stadswandelingen te maken waarbij men kan genieten van de geschiedenis en de diversiteit van de architectuur van deze prachtige stad. Direkt aangrenzend aan het stadcentrum zijn grote stadsparken die aan de andere kant geflankeerd worden door de rivier de Allier. Kortom Vichy is een stad die je versteld zal doen staan…

Overige stedentrips:

clermont kathedraalZeker een bezoek waard zijn ook de volgende steden: Clermont-Ferrand, de stad van Michelin en de kathedraal opgetrokken uit zwart vulkaansteen. Ook Moulins is een stad met rijke historie en een prachtig centrum. Verder zijn er pareltjes van middeleeuwse stadjes zoals de mosterdstad Charroux, de wijnstad St. Pourcain sur Sioule met de oudste wijngaarden van Frankrijk. Maar ook stadjes als Gannat, Ebreul, Riom en Thiers zijn aanraders.

Of volg de kastelenroute…

Wandelen en fietsen:

2008 10 17 diana27Hier in de buurt zijn talloze (bewegwijzerde) wandelroutes van verschillende afstanden door het prachtige heuvellandschap van de Allier.

De rustige wegen door het landschap van de Allier nodigen zeker ook uit tot fietsen. Een fiets met versnellingen is wel een must vanwege het heuvelachtige karakter.

Cultuur en natuur:

maulmontEr zijn diverse wijn- en kastelenroutes die u vanaf Castel Bois Clair kunt beginnen. Het departement Allier kenmerkt zich o.a. doordat er bijna ‘op elke hoek van de straat’ wel een kasteel staat. Ook een tocht door de Gorges de la Sioule is prachtig. De weg volgt de kloof en de loop van de rivier de Sioule. Ook het vulkanenlandschap met de machtige Puy de Dome is binnen bereik.

Ten oosten van Castel Bois Clair vind u vindt u het schitterende middengebergte Montagne Bourbonnaise met Romaanse kerken en ongerepte natuur.

Attractieparken:

puy de domeVoor het hele gezin bij goed en bij slecht weer zijn de attractieparken van Le Pal en Vulcania zeker een bezoek waard net zoals het spiksplinternieuwe zwemparadijs in Vichy met binnen- en buitenbaden en sauna’s.

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF