nov+dec 2019: Allochtoon in eigen land….

      Reacties uitgeschakeld voor nov+dec 2019: Allochtoon in eigen land….

Op de eerste plaats ons nieuwe mailadres:  hahe@nelissen1.nl

En dan voor iedereen….Vanaf november zitten we dus weer in Nederland en we proberen natuurlijk zo goed mogelijk te integreren in de Nederlandse samenleving. Met de inburgeringscursus gaat het hartstikke goed:  zo proberen we via de vluchtstrook wat verder aan te sluiten in de file, dringen we uiteraard voor bij de kassa in de supermarkt, houden we regelmatig een middelvinger omhoog naar iedereen, en proberen we met alle hypes mee te doen maar die veranderen zo snel dat we dat maar hebben opgegeven.

Hans ging dus aan het werk en da’s niks anders als wat hij in de winterdag toch al deed in Nederland: rijden dwars door het land van stadion naar stadion om het voetbal in beeld te brengen zoals hier bij het rood en wit van Feyenoord in de Kuip.

 

Wat een schril contrast geeft met het vlakbij gelegen Dordrecht waar enig onderhoud geen kwaad zou kunnen…..

 

 

Dichtbij naar FC Den Bosch waar die middag in november heel veel commotie uitbreekt vanwege racistische uitlatingen vanaf de tribune. Heel veel aandacht trekt dit incident. Nu bijna een maand later hoor je er bijna niemand meer over…..

 

Naar het kleine gezellige stadionnetje van RKC Waalwijk ook wel ‘De Fietsenstalling’ genoemd…..

 

 

 

Naar het hoge noorden bij FC Groningen….

 

 

 

 

Het westen bij ADO Den Haag….

 

 

 

 

Het uiterste oosten bij Emmen op zondagochtend om 8.00 uur….

 

 

 

En in het zuiden bij Sittard….

 

 

 

 

De Arena ontbreekt natuurlijk ook niet in het programma….

 

 

 

En heel soms sta je niet eens in het stadion maar bedien je op afstand de camera vanuit een of andere bezemkast….

 

 

 

En soms ook een bijbaantje als fritesbakker zoals hier bij Willem II in Tilburg….

 

 

 

 

En uiteindelijk word de ‘veld’-tocht net voor de Kerst afgesloten in Utrecht….

 

 

 

 

 

 

Uiteraard genieten we ook bijna elke dag van de bosrijke omgeving waarin we zitten met een fikse ochtendwandeling….

 

 

 

 

 

 

Onze Frans heeft het intussen uitstekend naar zijn zin en het lijkt erop dat hij die enorme tuin in Frankrijk helemaal niet mist….

En zo was het even relatief rustig in november en konden we wat gas terug nemen althans dat dachten we. We gingen er van uit dat het zoeken naar een huis een hele poos in beslag zou gaan nemen zeker ook gezien de moeilijke huizenmarkt in Nederland. Maar stom toevallig lopen we eind november al tegen een huis aan in Lith,  aan de Mutjeskamp 20.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dus hier willen we de komende jaren gaan bivakkeren. Geen 4 ha tuin meer maar een klein achtertuintje, geen huis met heel veel kamers die je allemaal moet schoonhouden, geen gebouwen meer die allemaal hun onderhoud moeten hebben maar gewoon….. iets kleiners en overzichtelijker.

Net voor de Kerst zijn alle formaliteiten ivm de aankoop geregeld en kunnen we beginnen met het verhuizen van onze spullen die nog maar net achter slot en grendel in de opslag staan omdat we dachten dat het allemaal veel langer ging duren. Dus Helmi is al in haar nieuwe keuken de boel aan kant aan het maken….

 

 

 

En Hans mag een van zijn ‘favoriete’ hobby’s doen namelijk…..lampen ophangen….

 

 

Dus hadden we onze spullen net achter slot en grendel staan in de opslag dan kunnen we die er nu weer uit gaan halen. En zo blijf je bezig…..Tot volgend keer…..Hans en Helmi

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF