oktober 2019: FREXIT….!!!!

      Reacties uitgeschakeld voor oktober 2019: FREXIT….!!!!

Het is begin oktober en dus weer de hoogste tijd om het zwembad weer te gaan sluiten voor de winter. Er is heel veel gebruik van gemaakt in deze zeer warme zomer…..

 

Ook in de ruimte van de zwembadapparatuur moeten de nodige dingen gedaan worden: electriciteit aflsuiten, leidingen afkoppelen, pomp verwijderen etc etc….

 

 

 

De EDF (Franse electriciteitsprovider) laat zich van de goede kant zien en komt takken wegzagen die de bovengrondse kabel kunnen beschadigen tijdens een storm…

 

Dus al die afgezaagde takken weer afvoeren…

 

 

Hans intussen 5 dagen naar Barcelona voor het hockey….

 

 

Eenmaal thuis dan moet er als een razende begonnen worden met inpakken van onze spullen voor de naderende Frexit eind oktober….

 

 

En ook tijdens het inpakken en opruimen draait de wereld weer gewoon keihard door want wat krijg je als 2 despoten en volksmenners (lees: Trump en Erdogan) elkaar gaan bellen: ellende!!! En dat kwam er dus ook nadat Trump de Koerden in de rug stak trok Erdogan binnen om het af te maken…

De lofTRUMPet kan weer uit want Donaldje is compleet verbouwereerd dat mensen van zijn eigen partij en van het Pentagon boos op hem zijn omdat ie 1000 militairen terugtrok uit Noord-Syrie. Dat bepaald Donaldje toch gewoon lekker helemaal zelf. Hij is waarschijnlijk al vanaf kind  gewend dat niemand hem tegenspreekt, en anders gaat ie stampvoeten. Tsja…en dat er door zijn beslissing de kans bestaat dat er heel veel menselijk leed aan zit te komen….dat moeten anderen dan maar oplossen vind Donaldje…

 

Veel tijd om het nieuws te volgen is er niet want we moeten snel doorgaan met inpakken en de verhuisdozen stapelen zich steeds verder op…..

 

 

 

De ouwe trouwe cabrio effent voor ons al het pad naar Nederland en wordt door goede vrienden van ons teruggereden naar het kikkerlandje…

Tussendoor toch nog even tijd vinden om het gras wat te maaien, een van de laatste keren….

En dan wordt het echt serieus want de verhuiswagen uit Nederland arriveert. Onze goede vriend Baay heeft zich opgeofferd voor ons om de verhuiswagen van Nederland naar Frankrijk en vice versa te rijden….

 

 

 

 

 

 

 

Wim, een andere goede vriend heeft samen met Hans het hele voorterras al volgezet met huisraad zodat het inladen in de vrachtauto wat makkelijker wordt….

 

 

 

En altijd zit ‘ons Franske’  wel ergens in een kast die net naar buiten gereden moeten worden…..

 

 

 

Zondag 27 oktober: de truck wordt ingeladen….

 

 

Wim en Baay zetten zeer zorgzaam alles vast zodat de lading niet kan gaan schuiven tijdens de lange rit terug naar Nederland….

 

 

 

Bordercollie Fly, van Wim, en Evi stonden ook regelmatig klaar om ook ingeladen te mogen worden….

 

 

 

En na een paar uurtjes zit alles erin en kan Baay de laadklep gaan sluiten….

 

 

En de volgende ochtend in alle vroegte vertrekt Baay weer naar Nederland met onze spullen….

 

 

En wordt hier de volgende ‘combinatie’ weer klaargezet om volgeladen te worden met de laatste spulletjes….

 

 

 

Een dag later worden in Nederland onze spulletjes weer uitgeladen en in de opslag gezet….

 

 

 

 

Alles wordt uitgeladen en keurig opgeslagen met heel veel dank aan deze drie kanjers: Wim, Mary en Stefan en uiteraard Baay!!!

 

 

 

En thuis (nog heel even….thuis) worden de aanhanger en de Royal Land Rover volgeladen met de laatste spullen en vraag je wel eens af hoe je het er allemaal inkrijgt….

 

 

En dan op 30 oktober om 6.00 in de ochtend is het zover: ons vertrek van Castel Bois Clair waar we 12 jaar met heel veel plezier hebben gewoond ….

 

 

Dus helemaal volgeladen weer op weg naar het kleine drukke kikkerlandje daar aan de Noordzee….

 

 

Eenmaal aangekomen in het huisje in Heesch waar we in de winterdag altijd al met veel plezier verbleven de auto en de aanhanger leeghalen en de spulletjes een plekje gaan geven….

 

 

 

De volgende ochtend worden we wakker met het uitzicht over het Brabantsche land….

 

 

En gaan we eerst maar eens een flinke boswandeling maken om eens even een beetje tot rust te komen na zeer drukke en hectische weken….

 

 

 

 

En wat te genieten van de herfst….

 

 

 

 

Hans kan meteen aan de slag met ‘voetbal kijken’ en begint bij RKC…

 

 

 

Alhoewel zijn collega’s het hem niet makkelijk maken omdat ze alle camerakisten volledig dichtgetaped hebben en met lint omwikkeld zodat ie eerst een tijdje bezig is om dat allemaal te verwijderen….

 

 

Alle apparatuur wordt toch nog op tijd uit de ‘versierselen’ gehaald en de volgende dag mag hij dan weer door naar het verre Emmen….

 

Een lange rit dus kan Hans eens rustig overdenken wat we allemaal achter hebben gelaten in Frankrijk….Er moeten nog wat dingen afgewikkeld worden in Frankrijk dus dit is zeker nog niet onze laatste blog uit het Franse …..uuuuh….Nederlandse!!!

Tot volgend keer….Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF