september 2019: Even eruit….

      Reacties uitgeschakeld voor september 2019: Even eruit….

 

Het is begin september en het wordt s’avonds al steeds vroeger donker. Als je dan even in de stad Vichy wat wilt gaan eten valt toch iedere keer weer de schoonheid van deze stad op.

 

 

De oude gebouwen zijn vaak prachtig verlicht en als je dan buiten zit te eten is het een genot om eens rustig rond te kijken…..

 

En begin september is ook weer de tijd dat we er zelf heel graag even uit willen. Vanwege de operatie van Hans is er in juni niks van gekomen en dus rolden we onze vakantieauto naar buiten, want die heeft een jaar ‘op stal’ gestaan en die stond grommend klaar om te vertrekken….

 

 

We lieten ons weer afzakken naar het zuiden en we hadden dit keer geboekt bij ‘Dries Roelvink Tours’……

 

 

 

 

Na een drukke zomer even lekker languit met uitzicht op palmen en zee en gewoon even he-le-maal niks…..

 

Maar ook lekker toeren met de auto langs dorpjes die zo tegen een berg aangeplakt zijn dat het speelgoedhuisjes lijken….

 

 

 

 

langs gestrande boten….

 

 

 

 

even een bakkie onderweg….

 

 

 

 

weer door naar het hele leuke zuid Franse plaatsje Ceret….

 

 

 

waar ze al wisten dat we kwamen want ze hadden de straten al versierd….

 

 

 

even naar Spanje naar de gecultiveerde costa’s….

 

 

 

en naar de ruige costa’s…

 

 

 

Costa’s is Spanje en Spanje betekent….paella eten….heerlijk!!!!

 

 

 

dat gaat er wel in….

 

 

 

 

en dat top je natuurlijk af met een prima digestiefje….

 

 

Dries Roelvink zelf….uuh….Hans mocht tijdens zijn vakantie zijn 60e verjaardag vieren en dat deed ie uitbundig….

 

 

En voordat je het weet  zit je vakantie er weer op en dus op weg naar huis en onderweg even stoppen voor een staatsieportret onder de zonnestralen….

En intussen draait de wereld in vliegende vaart als een dolle door: ‘Brexit Borisje’ nog maar net premier werd zeer ernstig op z’n vingers getikt door de hoogste rechter van het UK (die trouwens zo uit een Harry Potter film lijkt te zijn weggelopen). Het parlement mocht weer terugkomen en dat was een zeer zware tegenvaller voor ‘Brexit Borisje’…..

Die vreselijke oorlog tussen Jemen-Saudi Arabie-Houthi’s-Iran (wie kan het nog volgen?) sleept zich maar voort met dit keer de Saudische olie-installaties die getroffen werden. Paniek alom….olieprijzen stegen meteen maar ’n week later leek het allemaal weer mee te vallen. Wat niet meevalt zijn de duizenden onschuldige burgerslachtoffers van vreselijke bombardementen….

Zoals bijna elke maand kon ook deze maand de lofTRUMPet zeker weer uit, want Donaldje snapt er helemaal niks meer van: belt ie een bevriend staatshoofd dat die even iemand zwart moet maken waar hij een grondige hekel aan heeft (Joe Biden) en dan valt de halve wereld erover. Vroeger toen Donaldje nog gewoon makelaar was waren dit hele normale praktijken maar nu vind hij het een heksenjacht, nepnieuws en het zijn allemaal verraders…..

 

En hier draait inmiddels de wereld ook weer gewoon door: de vakantiewas wordt buitengehangen….

 

 

 

En er wordt weer gesleept met allerlei tuinmeubilair wat weer naar binnen kan om de winter goed te doorstaan….

Of er op 31 oktober een Brexit komt is nog geheel onzeker, en of er voor ons op precies dezelfde datum een FREXIT komt ivm de verkoop van ons huis is ook nog onzeker. Begin oktober krijgen wij duidelijkheid dus we moeten nog even in spanning afwachten….

Tot volgend keer….

Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF