augustus 2019: Droogte en andere dingen….

      Reacties uitgeschakeld voor augustus 2019: Droogte en andere dingen….

De maand augustus: hier vaak bekend om zijn felle onweers- en plensbuien die tussen de hitte door naar beneden vallen maar dit jaar niet. Wel hitte maar geen plensbuien, al weken is het gortdroog en dat ga je toch wel aan veel dingen zien. De zonnebloemen hebben het in ieder geval opgegeven, treurig laten ze hun kopje hangen….

 

 

Je fietst onderweg langs goudgele dorre bermen….

 

 

 

Zelfs deze eik naast ons huis ziet er al zo herfstig uit alsof het eind oktober is….

 

 

 

Maar niet alles is droog want tijdens het avondeten met gasten wil de vloeistof wel eens rijkelijk vloeien….

 

 

Augustus is altijd wel weer een drukke maand met gasten, zelfs P5 loopt over en her en der word geparkeerd….

 

 

Natuurlijk wordt het een puinhoop met dat parkeren als de chef-parkeerwacht gewoon lekker gaat fietsen met een oude bekende….

 

Maar de chef-parkeerwacht had iets te veel gefietst want nadat hij weer in zijn favoriete wachtkamer had gezeten in het ziekenhuis kreeg hij bij de controle van de chirurg toch heel duidelijk te horen dat hij het rustig aan moet doen op de fiets. Elke dag ’n uurtje heuvels gaan beklimmen scheen toch niet zo gezond te zijn kort na een heupoperatie….

 

En dan draait de wereld ook in een deze hele droge augustusmaand ook weer gewoon helemaal door want er is weer een nieuwe populistische despoot toegevoegd aan het arsenaal leiders van dit soort wat er al in de wereld was: President Bolsonaro van Brazilie. Eerst vind hij het helemaal niet erg als er regenwoud word platgebrand tbv agrarische gronden, na forse internationale kritiek draait hij als een blad aan een regenwoudboom weer om en stuurt het leger op de branden af. Vervolgens weigert hij de aangeboden hulp van de G7 en beledigt hij de vrouw van een collega president. We kunnen van deze figuur nog veel verwachten, alleen weinig goeds…..

‘Brexit-Borisje’ haalt de woede van zijn tegenstanders op de hals door het parlement voor een langere periode als bedoeld naar huis te sturen. Een geslepen truc om zijn geliefde no-deal Brexit er toch doorheen te duwen?

En dan steken we natuurlijk weer de lofTRUMPet uit want ook deze maand was Donaldje weer in grootse vorm: eerst de Chineese producten duurder maken, dan boos zijn op de Chinezen als die met een valutatruc deze actie neutraliseren en vervolgens de Chinese premier alle lof toekennen. Ook verklaarde Donaldje het wel te kunnen begrijpen dat Noord-Korea raketproeven doet. En met Iran wil Donaldje ook plotseling een gesprek aangaan. Voor wie het nog kan volgen….

Wat dichter bij huis: in het dak van de uitgebrande torenspits van de Notre-Dame zat bijna 400 ton lood verwerkt, dat in de omgeving is terechtgekomen. De straten worden onder hoge druk gereinigd met water en wasmiddel. eerst verklaarde de autoriteiten dat er totaal geen gevaar was voor de volksgezondheid maar na een grondig onderzoek moesten de looddeeltjes als de weerga worden opgeruimd….

 

Ook in Parijs: deze maand was het 75 jaar geleden dat Parijs bevrijd werd van het nazi-juk en dat werd groots gevierd….

 

 

 

En nog dichter bij huis eind augustus: de Iron Man van Vichy, wederom duizenden deelnemers uit de hele wereld die deze monsterwedstrijd met zwemmen, fietsen en hardlopen in temperaturen van boven de 30 graden moeten volbrengen….

 

En nog dichter bij huis: het was weer hoog tijd dat de lavendel weer eens gesnoeid werd….

 

 

 

 

Waar anders de aanhanger helemaal uitpuilt van de gesnoeide en heerlijk ruikende lavendel is het nu maar de helft vanwege de droogte….

 

En zo hobbelen we weer september binnen….Hans en Helmi

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF