juli 2019: Het was niet echt koud…..

      Reacties uitgeschakeld voor juli 2019: Het was niet echt koud…..

Net zoals andere landen werd ook Frankrijk deze maand getroffen door de hitte. Met dit verschil dat we al een hittegolf in juni hadden gehad en in deze maand juli er nog twee voorbijkwamen. Hitterecords sneuvelden en hier is vooral ook een enorme droogte want wekenlang viel er geen druppel water. De bomen zijn nog redelijk groen maar het gras is volkomen verbrand in de allesverzengende hitte.

En omdat het zo’n heet weer is wordt natuurlijk het zwembad volop gebruikt en dan is het een nachtmerrie als juist op zo’n moment de zwembad-robot stuk gaat die dagelijks het zwembad zo netjes schoonmaakt. Een gebroken as die snel vervangen moest worden. Gelukkig via internet heel snel een nieuwe as kunnen vinden en er weer ingezet zodat ie het goede werk kon voortzetten….

 

Zonder dat ie in Lourdes was geweest moest Hans begin juli op controle in het ziekenhuis en alles was goed en dus konden de krukken weg…..

 

 

 

 

En dus fietsen we weer weer!!!!!  En dat is heerlijk in deze tijd van het jaar……

 

 

 

want het is weer genieten geblazen van het mooie landschap hier….

 

 

 

 

En als je fietst kom je van alles tegen zoals deze wel heel vroege verkiezingsposter van de politieke beweging En-Marche en dat is de beweging van huidig president Macron die kandidaten oproept zich te melden voor de gemeenteraadsverkeizingen van 2020….

 

 

En als we het over fietsen hebben dan moet we het zeker over de Tour de France hebben want die was dit jaar heel erg leuk en spannend tot het laatst. En omdat het vaak in de middag toch snikheet was is het dus een heel goed idee om dan maar lekker languit op de bank de touretappe te bekijken onder een verkoelend windje van een waaier, een waaier-etappe dus….

Het waren vaak heel levendige etappes met natuurlijk hele fraaie beelden van het mooiste wat Frankrijk landschappelijk te bieden heeft maar dat er op het einde zelfs een etappe moest worden afgebroken vanwege noodweer en modderstromen dat had niemand verwacht…..

Nadat wekenlang het tijdsverschil tussen de klassementrenners ontzettend klein was gebleven hadden we uiteindelijk een winnaar: de slechts 22 jarige Bernal, de eerste Columbiaan die de Tour wint. En uiteraard een prachtige 3e plek voor Steven Kruiswijk….

En ook tijdens de Tour draait de wereld gewoon door: het Verenigd Koninkrijk krijgt een nieuwe premier in de persoon van Boris Johnson die eerst tegenstander was van de Brexit en nu volhardend voorstander en die in zijn retoriek afstevend op een keiharde confrontatie met de EU….

Spanningen rond Iran, de VS en het UK: drones worden neergehaald, tankers worden aan de ketting gelegd, beschuldigingen en retoriek en propaganda over en weer. Een ding is zeker: sinds Donaldje eenzijdig de Iran-deal opblies is het voor de veiligheid in de wereld er absoluut niet beter op geworden….

Onveilig is het ook in Frankrijk als het voetbalteam van Algerije de Afrika-Cup wint. Vernielingen en honderden arrestaties van Algerijnse ‘fans’ in de grote Franse steden na afloop van de wedstrijd….

 

Terwijl in Nederland partijleden van FvD rollebollend over straat gaan vanwege ‘kasverschillen’ stapt er hier een Franse minister op omdat hij het ook ietwat te bont heeft gemaakt met torenhoge declaraties voor o.a. privediners….

 

In de Middelandse Zee zo’n 45 km van Toulon en op 2370 mtr diepte word de onderzeeer Minerve teruggevonden die in 1968 met 52 opvarenden plotseling verdween. Eindelijk krijgen nabestaanden rust…..

 

Zie de maan schijnt door de bomen: in de maand juli is de maan hier soms al heel vroeg in de middag te zien maar zo rond de 20e juli was het toch wel heel speciaal….

 

 

Want precies 50 jaar geleden zette de mens zijn eerste voetstappen op de maan, het was en blijft toch een hele bijzondere gebeurtenis….

En zo fietsen wij de maand augustus alweer in….

Tot volgend keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF