juni 2019: Hitte en andere dingen….

      Reacties uitgeschakeld voor juni 2019: Hitte en andere dingen….

We hebben de eerste hittegolf alweer achter de rug en wat voor een!!! Ook hier in midden Frankrijk ging de bakoven aan met dagenlang temperaturen van net geen 40 graden. Rustig aan doen is het devies, en zorgen dat je genoeg drinkt. Godzijdank hebben we een zwembad waarin we regelmatig verkoeling kunnen zoeken, een ongekend luxe met deze temperaturen.

 

 

 

 

 

 

 

Maar als zelfs de zwembadtrap te heet is om aan te raken moet ook die worden aangepast met een soort schuimrubber bescherming….

 

En verder ramen en deuren EN de luiken sluiten om de hitte enigzins buiten te houden….

 

 

 

Maar het warme weer zorgt er ook voor dat er weer exotische planten volop in bloei komen….

 

 

De hulptroepen werden afgelost door weer nieuwe hulptroepen: Baay en Annemarie die ons ook weer ontzettend goed hebben geholpen omdat Hans nog herstellende was en Helmi vaak weer met Hans weg moest naar de fysio, de huisarts, de chirurg en de psychiater. Dus het werk ging allemaal gewoon door. We zouden ons echt geen raad geweten hebben als we onze hulptroepen niet hadden gehad. Baay en Annemarie, Peter en Joanna….HEEL VEEL DANK!!!!

 

 

 

En de wereld draait ondertussen gewoon weer helemaal door: hier in Frankrijk is o.a. oud president Sarkozy weer volop in het nieuws maar dan wel om het feit dat hij vervolgd word in een corruptiezaak. Hij word verdacht van het omkopen van een rechter. Ook in een andere omkopingszaak zingt zijn naam rond: de toewijzing van het WK voetbal 2022 in Quatar. Hiervoor is Michel Platini ook weer opgepakt en ondervraagt. Zoals gewoonlijk ontkennen de heren alles maar het zijn allemaal geen frisse zaken….

In het VK gooit Theresa May het bijltje erbij neer en nu is er een wekenlange procedure aan de gang wie haar opvolgers moet worden. De grootste kanshebber is Boris Johnson die als hij het wordt op een keiharde confrontatie met de EU wil aansturen…..

En natuurlijk kan de lofTRUMPet weer uitgestoken worden want Donaldje heeft zo’n beetje met iedereen ruzie en wil ook weer met iedereen vrienden worden zoals bleek bij zijn bezoek aan Noord-Korea. Maar de problemen in z’n eigen achtertuin stapelen zich op als Amerika geschokt reageert op de foto van een vader en z’n dochtertje die gevlucht zijn uit Honduras en samen verdronken in de Rio Grande. Het zijn allemaal drugsverslaafden en criminelen blijft Donaldje volhouden…..

 

Het WK Vrouwenvoetbal wordt op dit moment gehouden in Frankrijk en het Nederlands elftal doet het prima ondanks wisselend spel…

 

 

En nu we toch met vieren zijn (eigenlijk drie en een halve Hans) is het ook tijd om eens wat oude spullen op te ruimen….

 

 

 

Hans, gestoken in deze prachtige outfit,  bezoekt een paar keer per week de fysiotherapeute…..

 

 

 

 

Dan mag z’n ene panty uit en wordt er aan z’n been geduwd, gevouwd en getrokken….

 

 

 

 

En daarna mag ie alle ‘martel’werktuigen langs om de spierkracht in zijn been weer op peil te brengen….

 

 

 

Intussen druppelen er weer wat gasten binnen maar het blijft een bende met parkeren op P5 zolang de verkeersregelaar geblesseerd is…..

 

 

 

 

Annemarie ‘kuist’ ondertussen het keukenterras….

 

 

 

 

En Baay maait erop los….

 

 

 

 

In onze voortuin staat een nog jonge Sequoia boom die inmiddels toch al zo’n ruim 20 meter hoog is. En helemaal in het topje van deze prachtig spits toelopende boom heeft zich een valkenfamilie genesteld.

 

 

 

Pa en Ma Valk vliegen af en aan om het kroost te voeren en eindelijk verschijnt de eerste jonge valk uit het nest om brutaal de Franse wereld in te kijken…..

Tot volgende keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF