mei 2019: Als je het op je heupen hebt….

      Reacties uitgeschakeld voor mei 2019: Als je het op je heupen hebt….

Eenmaal weer terug uit Nederland en eindelijk dat verschrikkelijke gedoe met die kentekenplaten achtergelaten te hebben doemde het volgende probleem alweer op: de heupoperatie die Hans deze maand mei moest ondergaan. Een paar maanden geleden was al besloten dat er een operatie moest plaats gaan vinden dus er was geen ontkomen meer aan.

 

Maar tot aan het moment van de operatie moest er uiteraard nog van alles gebeuren, zo begon Helmi alvast met de grote schoonmaak van de appartementen….

 

 

 

Hans kan niet veel meer en loopt op z’n krukken rond en maakt wat fotootjes…..

 

 

 

Onder andere ook van deze twee doerakken die in hun warme nestje in de schuur op een balk nieuwsgierig de wereld inkijken…..

 

 

Het wachten was op onze hulptroepen en die kwamen er dan ook aan: Peter en Joanna die hier vaker op ons huis hebben gepast als wij met vakantie waren en dus ook weten wat er hier allemaal moet gebeuren om het draaiende te houden. Maar liefst 4 weken zijn ze bereid om ons te komen helpen…..ECHT GEWELDIG!!

 

 

En met de hulp van Peter en Joanna werd het zwembad weer van zijn winterzeil verlost….

 

 

 

Het filtratiesysteem voor het zwembadwater startte ook probleemloos op….

 

 

En dus kon Hans aan zijn pre-operatieve tocht beginnen en dat hield in heel veel wachtkamers bezoeken: cadioloog, anaesthesist, orthopedisch chirurg….

 

 

Zelfs een uitgebreide controle bij de tandarts is verplicht voor je hier geopereerd kan worden maar dan moet die tandarts zelf niet ziek zijn, dat schiet dus niet op kort voor zo’n operatie….

 

 

En na al die bezoeken en controles was Hans eindelijk goedgekeurd om de operatiezaal binnengereden te worden…..

 

 

Terwijl Hans ‘lekker’ onder zeil ligt draait de wereld gewoon door: Trump en China vechten hun handelsoorlog uit, niet dat ze er ook maar iets mee opschieten….

 

 

De Europese verkiezingen laten een ongewoon grote opkomst zien en dat in een tijd dat anti-EU geluiden steeds sterker worden maar dat is toch niet in het verkiezingsresultaat te zien….

 

In ieder geval kost het anti-EU geluid in Engeland wat vertaald moest worden in een Brexit de kop van Theresa May, zij besluit uiteindelijk om op te stappen…..

 

 

Frankrijk schrikt weer op: een bomaanslag in Lyon, dit keer gelukkig geen dodelijke slachtoffers….

 

 

 

 

En Hans komt weer thuis na de heupoperatie, moe en slapjes maar wel heel blij dat ie weer naar huis kon om daar verder te gaan herstellen….

 

 

 

 

 

En alle werkzaamheden gaan gelukkig gewoon door: Peter neemt de taken van Hans zoals hier met het ‘water’ geven van de plantjes….

 

 

 

Joanna helpt Helmi zoveel mogelijk werk uit handen kan te nemen zodat die wat meer tijd kan vrijmaken voor de verzorging van de patient want die is op z’n krukken erg afhankelijk van anderen geworden….

 

 

 

En zo gaat alles  z’n gangetje weer: zoals de controle van de septische tanks en dat betekent in Frankrijk een controleur op het erf en weer heel veel papieren, stempeltjes en roze bonnetjes….

 

 

 

De eerste gasten verschijnen weer, dus Helmi weer druk met een paar ontbijtjes….

 

 

 

 

Je kan meteen merken dat de Chef Parkeren van P5 buiten dienst is want als de gasten hun auto’s dwars gaan parkeren op P5 dan word het natuurlijk een puinhoop….

 

 

 

 

Gewoon door blijven maaien, Peter…..

 

 

 

En Hans loopt inmiddels z’n eerste rondjes rondom het huis!! Hij is o.a. gekleed in strak aftekende zwarte lange steunkousen. Zeer waarschijnlijk zal ie met die kousen over een paar weken de can-can kunnen dansen waar ze in de Moulin Rouge in Parijs nog een puntje aan kunnen zuigen. Uiteraard bij alle wandelingetjes  word Hans vergezeld van Evi die niet van z’n zijde wijkt, het baasje zou toch eens kunnen vallen…..

Tot volgend keer…..Hans en Helmi

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF