april 2019: Met de auto tussen de wal en het schip….

      Reacties uitgeschakeld voor april 2019: Met de auto tussen de wal en het schip….

De laatste (werk)sessie in Nederland van deze winter, dit keer een volle maand. Nog maar slechts een paar meter op Nederlandse bodem en Helmi staat al op de banken omdat de lange rit zonder fileleed is gegaan en dat is uitzonderlijk….

 

 

 

 

 

 

Ook met de nieuwe voiture gaan we uiteraard weer elke ochtend de bossen in voor een wandeling….

 

De auto is nog steeds voorzien van ‘rare’ kentekenplaten maar na zo’n 1,5 weekje krijgen we uit Frankrijk het verlossende bericht dat de Franse burocratische molen ons Franse kenteken heeft toegewezen, en dat is weer een zorg minder….althans dat dachten we maar verderop daarover meer…

 

 

Hans gaat volop aan de slag en rijd van hot naar her zoals hier op het veld bij Heracles achter de camera…

 

 

 

 

Of hoog in het stadion….

 

 

 

Of Champions Leage wat altijd wel speciaal is: Ajax-Juventus stond eveneens op het programma van Hans….

 

 

 

en inmiddels heeft Ajax ook die tegenstander uitgeschakeld en staat het zelfs bijna met een been in de finale na de winst in London op de Spurs….

 

 

Intussen draait de wereld gewoon door:  reli-idioten die in Sri Lanka aanslagen plegen met meer dan 200 doden als resultaat….

 

 

Het is even rustig rondom de Brexit, stilte voor de storm misschien? In ieder geval zijn heel veel mensen aan beide zijden van het Kanaal nog steeds in totaal ongewis over hoe hun toekomst er nu uit gaat zien. Besluiteloze politici die elkaar het licht niet in de ogen gunnen en alleen maar aan eigen politieke belangen denken gaan roekeloos om met de belangen van de (Engelse) kiezer…

 

En de monumentale kathedraal  Notre Dame word zwaar beschadigd door een felle brand, gelukkig konden nog enkele uitzonderlijk religieuze kunstschatten en relikwieën gered worden…

Frankrijk is geschokt door deze brand want de Notre Dame is een stuk tastbare geschiedenis. Belangrijke historische gebeurtenissen hebben in de Notre Dame plaatsgevonden en de grote schrijver  Victor Hugo schreef het prachtige boek van De Klokkenluider van de Notre Dame in 1831. En als je dan op tv die vlammenzee ziet die uit zo’n prachtig historisch gebouw komen dan doet dat overal in de wereld pijn….

Een dag na de brand stromen de honderden miljoenen binnen met name van steenrijke Franse miljardairs en bedrijven. Dit roept weerstand op met name bij de Gele Hesjes beweging die van Macron wederom een afgekloven botje op een arrogante manier toegeworpen krijgen in de vorm van een kleine belastingverlaging. En dus blijven die protesten maar doorgaan….

Wij dachten dus dat het kentekenprobleem was opgelost nu thuis op de keukentafel in Frankrijk ons Franse kentekenbewijs lag te wachten op ons zodat we nieuwe Franse kentekenplaten konden laten maken.Maar wat later tijdens ons verblijf werd Hans op weg naar Emmen  maar liefst 2 keer aangehouden. Op de heenweg net voorbij Zwolle werd er na een uitgebreide controle van alle paperassen en documenten door de dienstdoende agent besloten dat hij kon doorrijden ondanks dat de exportkentekenplaten verlopen waren maar de agent begreep dat de Franse kentekenplaten pas gemaakt kunnen worden als de auto weer in Frankrijk is. Alsnog kreeg Hans een bekeuring van € 95,- omdat hij geen paspoort of ID-bewijs bij zich had.

En nog diezelfde avond na terugkeer uit Emmen werd Hans opnieuw aangehouden en nu slechts enkele honderden meters van ons logeeradres. Opnieuw werden alle papieren gecontroleerd en in orde bevonden maar dit keer besloot de dienstdoende dienstklopper ….uuuh….agent dat de exportkentekenplaten ingenomen moesten worden omdat die verlopen waren. Geen enkel begrip voor het feit dat je pas geldige Franse kentekenplaten kan laten maken als je in Frankrijk bent. En zo heb je dan een kentekenloze auto waar je niet meer mee mag rijden….

 

Ondertussen gaat het werk gewoon allemaal door dus dan maar met het hoogbejaarde C3-tje van Helmi op pad naar o.a. Rotterdam en Enschede….

 

 

Het werk van Hans kon dus gewoon doorgaan en zo kwam ie ook in Heerenveen waar ie prachtige avondluchten zag….

 

 

 

En nog een paar keer naar Monchengladbach voor het hockey….

 

 

waar alleen de automatische sproeinstallatie niet werkte en er dus Duitse handen aan te pas moeten komen om het veld nat te houden….

 

 

Het is de laatste klus voor Hans van deze sessie en de afgelopen winter en z’n collega’s grappen en grollen nog wat ivm zijn naderende heupoperatie….

 

 

De dag nadert dat we toch naar huis moeten gaan rijden en ondertussen heeft het autobedrijf waar we de auto gekocht hebben (https://www.hazet.nl/ )inmiddels een plan bedacht: iets met verschillende soorten kentekenplaten die in Nederland/Belgie/Frankrijk verwisseld dienen te worden zodat we in ieder geval naar huis konden rijden. Echt GEWELDIG zoals autobedrijf Hazet ons geholpen heeft in deze hele vervelende situatie….

 

 

En zo kon op Helmi’s verjaardag de thuisreis worden aangevangen, geen verjaardagslingers in de auto….

 

 

 

Maar wel kenteken-verwissel-feest onderweg….

 

 

 

En meteen op de dag na thuiskomst de nieuwe Franse kentekenplaten laten monteren zodat het kenteken-boek eindelijk dichtgeslagen kan worden….

 

 

En eenmaal thuis ligt er alweer genoeg werk te wachten want na een maandje van huis af zijn is het gras natuurlijk alweer flink gegroeid en zijn er weer een heleboel andere klussen die liggen te wachten….

 

Maar voor Hans gaat het niet meer zo soepel: hij moest gaan oefenen om met krukken te lopen voor na de operatie maar inmiddels is het al bittere noodzaak geworden om zoveel mogelijk met krukken te lopen, zonder kan eigenlijk niet meer….

 

 

Helmi is inmiddels alweer druk aan de gang met het in orde maken van de gastenverblijven….

 

En zo gaan we de maand mei in…..

Tot volgende keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF