maart 2019: Turbulent….

      Reacties uitgeschakeld voor maart 2019: Turbulent….

Het waren weer turbulente weken: heen en weer van Nederland naar Frankrijk, thuis in Frankrijk veel werk omdat het voorjaar weer begint en natuurlijk nog steeds een niet al te vrolijke stemming vanwege het verlies van onze hond Sarah wat nog steeds elke dag flink nadreunt.

Toen we begin maart nog in Nederland waren was het zaak om op internet  in Frankrijk te gaan speuren naar een andere auto omdat onze verkocht was. Enkele ‘kandidaten’ gevonden maar die waren dan weer razendsnel verkocht. Hoe dan ook: als je in Nederland bent kun je verder toch niet in Frankrijk gaan kijken of gaan handelen. Stomtoevallig zagen we niet zover van ons logeeradres in Heesch bij een autobedrijf een ‘Royal’ Land Rover staan. Toch maar eens gaan kijken en eigenlijk was het precies wat we zochten. Er zaten wel wat haken en ogen aan: geen onderhoudshistorie bekend en als we tot koop overgaan dan moest de auto ook nog naar Frankrijk en daar ingevoerd worden wat een heidens karwei is gezien de Franse burocratie. De auto eerst maar eens onderworpen aan een strenge aankoopkeuring bij Land Rover Onderhoud Midden Nederland van Dafnis Rondel, een goede kennis van ons. Uit deze keuring kwam in ieder geval naar voren dat de auto in prima staat verkeerde.

 

Dus toen de knoop maar doorgehakt en een paar dagen later met 2 auto’s terug naar Frankrijk….

 

 

 

Een lange en vermoeidende rit als je niet kan afwisselen met elkaar om het stuur over te nemen…..

 

 

Maar uiteindelijk stonden de 2 auto’s gebroederlijk naast elkaar bij ons huis, deze missie was in ieder geval geslaagd….

 

 

Het volgende struikelblok was op het belastingkantoor in Vichy een zg. Justicatif Fiscal gaan regelen: een bewijstuk dat je in Nederland al BTW hebt betaald. En ook dat lukte wonderwel heel snel, ondanks het feit dat het hier nog gebeurd met cahier, carbonpapiertjes, inlegvelletjes, stempeltjes etc terwijl de pc op het buro van de belastingdienstmedewerkster onaangeroerd blijft…..

In Frankrijk kan je alleen maar kentekenbewijzen aanvragen via internet op een speciale site. Hoe mensen zonder internet dat moeten doen is ons een raadsel, maar in principe zou dit heel handig moeten zijn, maar niets is minder waar. Na dagen tevergeefs proberen de documenten naar de website te sturen, bellen en mailen en van het kastje naar de muur gestuurd te worden uiteindelijk maar een buro ingeschakeld die het wel lukte om de gevraagde documenten door te sturen. En nu maar afwachten tot er eens iemand naar gaat kijken maar dit duurt minimaal 4 weken is ons verteld….

 

Intussen is het hier wel heerlijk lente aan het worden met heel veel zon en lekkere temperaturen….

 

 

 

 

 

Het bloesemt al volop….

 

 

 

Hoogste tijd om het maai-seizoen te openen….

 

 

 

De waterleidingen weer aan te sluiten in het gebouw van de appartementen….

 

 

En de zoveelste aanhanger met afgebroken takken weer op te ruimen want ook nu heeft het weer eens flink gestormd tijdens onze afwezigheid….

 

 

En ondertussen draait de wereld in al zijn gekheid weer gewoon keihard door: in Utrecht schiet een idioot zomaar 3 mensen dood in een tram. Niet alleen de stad Utrecht maar heel het land schrikt op….

In Frankrijk en met name de stad Parijs blijft het Gele Hesjes protest doorgaan. Maar het wordt steeds meer ontsiert door  gewelddadigheden en plunderingen van relschoppers die zich onder de demonstranten mengen. De regering Macron overweegt dan ook om deze protesten te gaan verbieden….

En de lofTRUMPet kan dit keer ook weer uit want het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen leverde geen keihard bewijs op dus Donaldje sprak zichzelf razensnel vrij en noemde degene die het onderzoek in gang gezet hebben lafaards en verraders. Dat is toch weer krasse taal van Donaldje….

De Brexit begint zo langzamerhand zo’n puinhoop te worden dat niemand nog weer hoe het nog zit. Wel een deal, geen deal, harde brexit, uitstel of geen brexit, de politici van het UK blinken in ieder geval uit door halstarrigheid en incompetentie. Intussen gingen er bijna 1 miljoen mensen de straat op in Londen om te protesteren tegen de voorgenomen Brexit….

 

Hier zetten we ondertussen de bloemetjes eens even fijn buiten…..

 

 

 

 

En word de andere voiture ook weer eens uitgelaten in het fraaie voorjaarsweer….

En dan is het alweer eind maart en dus weer terug naar Nederland voor het werk daar. Hans begint weer aan een tour langs heel veel voetbalstadions zoals hier bij NAC wat in een diepe crisis zit….

 

Thuis hebben we het in ieder geval allemaal weer kant en klaar achtergelaten dus nou maar hopen dat er niet weer een storm voorbij komt zodat we weer helemaal opnieuw kunnen beginnen….

Eenmaal een paar uurtjes in Nederland, wilden we even gaan wandelen in het bos en ja hoor….. meteen hebben we in ieder geval al 3 Boa’s van het Buro Handhaving van de gemeente aan onze broek hangen, of liever gezegd aan onze auto. Waarom wij zo’n vreemd kenteken hebben???? Nou…dat komt omdat de Franse kentekenburocratie op volle toeren werkt (lees: niet doet). Na de Franse documenten aan de Nederlandse Boa’s te hebben laten zien konden ook deze weer rustig terug naar hun kopje koffie…..was toch weer een drukke dag voor deze mannen!!!!!

Tot de volgende keer….Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF