februari 2019: Geen makkelijke tijd…..

      Reacties uitgeschakeld voor februari 2019: Geen makkelijke tijd…..

We zullen de afgelopen maand niet snel meer vergeten en al zeker niet het begin van die maand. Want na het eerste weekend van februari  nog gewerkt te hebben in Nederland o.a. bij de Graafschap…..

 

reden we op 4 februari terug naar Frankrijk. We wisten dat de 2 komende weken al niet prettig waren vanwege allerlei ziekenhuisgedoe voor zowel Hans als Helmi maar dat de eerste dag dat we thuis waren zo verschrikkelijk rampzalig zou beginnen kan niemand bedenken. In de late namiddag van dinsdag 5 februari, een stralend mooie zonnige dag, zag Hans dat Sarah plotseling doodstil en versuft in de tuin stond. Halsoverkop haar meegenomen naar de dierenarts maar het mocht niet meer baten en even later was ze al overleden.

 

 

 

Voor ons een ENORME KLAP. Sarah was echt iets speciaals voor ons en niets wees erop dat haar dit zou overkomen ze was harstikke gezond, altijd boordevol energie en speelsheid. Het gemis en de leegte die ze achterlaat hier in huis en buiten op ons terrein is enorm. Het verlies snijdt door het diepst van onze ziel…..

 

altijd dat pootje op haar frisbee om aan te geven dat er weer gegooid kon worden….

 

 

Helaas zullen we dit beeld nooit meer terugzien: dat ze allebei  achter in de auto zaten om mee te rijden over het terrein.

Overmand door verdriet vanwege dit keiharde verlies gaat het leven toch  gewoon door, ondanks dat we futloos en verdoofd waren. Hans kreeg al een dag na het overlijden van Sarah in het ziekenhuis te horen dat een heupoperatie (half mei) onvermijdelijk is geworden en dus deze zomer 3 maanden uit de roulatie is. We wisten dat dit kon gebeuren maar op zo’n moment hakt er zo’n boodschap natuurlijk nog eens extra in. En Helmi moest een week na die fatale dag nog een vervelend onderzoek ondergaan als nasleep van haar blinde darm operatie in oktober. Gelukkig pakte dit onderzoek goed uit en dat was dan wel weer goed nieuws, en dat konden we op dat moment heel erg goed gebruiken. Dit was zo’n loodzware week het voelde alsof we meespeelden in een verschrikkelijk slechte film…..

Uiteindelijk moet je toch maar weer doorgaan en proberen niet bij de pakken neer te gaan zitten hoe lastig en moeilijk dat ook soms is. Er stonden een paar dode bomen op het terrein die moesten worden omgezaagd, de afspraken met de bomenzagers waren al gemaakt dus aan de slag dan maar….

 

 

Bomen omzagen is zeker niet altijd ongevaarlijk werk: hier zie je helemaal rechts op de foto nog net op tijd iemand wegrennen om niet onder de vallende boom te komen….

 

 

 

Behalve moed verzamelen in deze trieste tijd moeten we dus ook alle takken verzamelen van de omgezaagde reuzen….

 

 

En deze kunnen meteen op de manshoge brandstapel….

 

En ook al zijn er dan voor ons ingrijpende gebeurtenissen de rest van de wereld draait gewoon door: op de Puy de Dome liggen nog steeds de (laatste?) sneeuwresten….

 

 

Dit ondanks het zeer fraaie februari weer dat meer aan de lente dan aan de winter moet denken met heel veel zon en staalblauwe luchten….

 

In het VK blijft men worstelen met de Brexit: een deal of geen deal. Door al het politiek gekissebis lijkt het onafwendbaar dat er een chaotische brexit gaat volgen op 29 maart, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn maar wel eens heel hard kunnen aankomen.

En Donaldje’s lofTRUMPet steken we ook weer uit want Donaldje kreeg niet zijn zinnetje: hij kreeg geen 5 miljard om een muur te gaan bouwen langs de Mexicaanse grens maar moet het met een bescheiden 1,5 miljard doen om slechts hier en daar een paar hekjes neer te zetten. Donaldje moest dit stampvoetend accepteren…..

En hier in Frankrijk blijven de Gele Hesjes de gemoederen bezig houden: veel geweld elke zaterdag in de grote steden en sinds het begin dus ruim 8400 arrestaties waarvan nog 7500 hesjes vastzitten. Dit zijn toch zeer serieuze aantallen….

 

De woede van de gele hesjes is ook door het hele land te vinden vanwege de gesloopte flitskasten die gezien worden als werktuigen van de regering om de staatskas te vullen. Meer dan de helft van alle flitskasten is onklaar gemaakt (lees; beschadigd) wat weer een kostenpost van meer dan 500 miljoen euro oplevert volgens de regering….

De Nederlandse regering kocht een groot aandelenpakket van AirFrance/KLM om meer zeggenschap in die holding te krijgen maar hierover was president Macron ‘not amused’….

 

 

En dan na twee zeer turbulente weken,  waarin het ziekenhuisgedoe en natuurlijk het plotselinge verlies van ons zo geliefde hond Sarah,  staat de auto alweer bepakt en bezakt klaar om naar Nederland te gaan voor het werk. Toch een trieste rit met dan ene lege plekje achterin, wie had dat twee weken eerder nog kunnen vermoeden…..

Hans mag meteen weer aan de slag bij VVV in Venlo. Het lopen word voor Hans steeds lastiger en pijnlijker maar gelukkig zijn er altijd wel een paar collega’s die hem de trap op willen helpen om het probleem er nog maar eens humoristisch in te wrijven….

 

Daarna mag ie meteen weer door naar de klassiekers: PSV-Feyenoord waar al vroeg de camera staat en ie dus mag ijsberen tot het moment dat het beginnen gaat….

 

En een paar dagen later naar Feyenoord-Ajax waar er volop vuurwerk was….

 

Helmi houd het achter de schermen allemaal recht als Hans veel weg is om ‘voor het scherm’ te werken.  Dus ook lekker wandelen op de heide maar dan wel met nog maar een hondje ipv twee en ook dat is heel erg wennen en uiteraard voel je ook hier het gemis. Het zal z’n tijd nodig hebben…..

Tot volgend keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF