januari 2019: We gaan weer van start….

      Reacties uitgeschakeld voor januari 2019: We gaan weer van start….

Na de traditionele nieuwjaarsnacht  in doodse stilte gevierd te hebben zonder ook maar een rotje te horen stopte op 2 januari ons internet modem er spontaan mee. Dus snel op naar de provider (Orange) in Vichy om een nieuw modem te halen en na wat gehannes met kabels en aansluiten is het internet is weer helemaal ok. We waren dus heel even uit de lucht maar alles doet het weer….

 

 

 

En als het internet weer eenmaal werkt kan er verder gegaan worden met het dagelijks werk want in januari is het weer snoeitijd…..

 

 

Dus af en aan rijden met snoeihout naar de stookplaats in het bos want dit hout gaat later dit jaar allemaal de fik in….

 

 

Nog steeds zijn er reparaties nodig voor de schade die de storm van begin november heeft aangericht….

 

 

Ach, wie kent het niet: de ergernis van een bouwpakketje. De handleiding 10x omdraaien en nog is het niet duidelijk, overtollige onderdelen, onderdelen tekort en de een die het nog beter weet als de ander. Zo ook hier in Frankrijk dus ieder dan maar apart aan het ‘sleutelen’…..

 

 

 

En uiteindelijk is het gelukt en kan de vrede gesloten worden….

 

 

 

En dan is het half januari weer de hoogste tijd om naar Nederland te gaan, zoals altijd in alle vroegte en is er nog bijna niemand op de weg…..

 

Hans gaat meteen aan de slag met o.a. de Brabantse derby: Willem II-NAC….

 

 

 

Uiteraard weer lekker genieten van de wandelingen op de hei….

 

 

 

Maar al na een paar dagen Nederland wordt het kouder en kouder…..

 

 

 

Het winterse weer doet zijn intrede, gelukkig is ons onderkomen lekker warm….

 

 

Er valt zelfs een behoorlijke laag sneeuw en s’nachts vriest het zelfs streng, ook de Royal Land Rover krijgt er dus van langs…..

 

 

 

En die was al ‘gewond’ want een van de stoelen moest heel hard nodig vervangen worden….

 

 

 

Na lang speuren ergens in Drenthe een prima vervangend fauteuil gevonden zoals dat in de Royal Land Rover hoort….

 

Intussen draait de wereld weer gewoon door: vlakbij Calais komen door de lage waterstand van de zee de resten bloot te liggen van een Duitse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog. Het zou om de UC 61 gaan die verantwoordelijk was voor de vernietiging van honderden zeeschepen….

In Parijs op een zaterdagmorgen even naar de bakker gaan lijkt ook levensgevaarlijk: het pand ontploft met 4 doden tot gevolg….

 

De Britse regering blijft maar tobben met de eventuele Brexit. Lachwekkend gekissebis in het Lagerhuis maar geen knopen doorhakken. Hoe dit gaat eindigen weet niemand, in ieder geval moet May nu weer proberen de Deal met de EU open te breken, maar of dat lukt???

Uiteraard gaat de lofTRUMPet ook dit weer uit: of er de afgelopen weken nog iemand uit Donaldjes personeelsbestand is weggelopen is eigenlijk niet meer bij te houden maar Donaldje kwam vooral in het nieuws omdat ie zijn zin niet kreeg. Hij wou 5 miljard hebben voor de bouw van een muur aan de Mexicaanse grens maar kreeg daarvoor geen toestemming. En toen werd Donaldje heel erg boos en liet hij een zg ‘shutdown’ ingaan  waardoor honderduizenden ambtenaren wekenlang geen salaris meer ontvingen. Donaldje laat niet met zich spotten als ie zijn zinnetje niet krijgt….

En Frankrijk zou Frankrijk niet zijn als er geen passende reactie kwam op de Gele Hesjes want nu zijn er dus protesten van de zg Rode Sjaaltjes die weer tegen de Gele Hesjes demonstreren…..

De Gele Hesjes blijven nog steeds elke zaterdag protesteren, en die lijken voorlopig van geen wijken te weten ondanks dat Macron een groot nationaal debat heeft aangekondigd om de problemen te bespreken…..

Voor ons geen Gele Hesjes maar de dikke jas en de muts want de winter blijft door kwakkelen met soms wat sneeuw en vorst….tot volgend keer, Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF