december 2018: We zijn klaar met 2018….

      Reacties uitgeschakeld voor december 2018: We zijn klaar met 2018….

Het verblijf in het Brabantse Heesch bevalt ons prima als we in Nederland moeten zijn voor het werk van Hans.We zitten lekker rustig te wonen in het buitengebied tussen Heesch en Nistelrode en met name de ochtendwandelingen over de heide doen een mens goed…..

 

 

 

Het zijn zeer drukke tijden met het werk dus dit is even lekker ontspannen en meteen de honden hun dagelijkse beweging geven….

 

 

Hans rijdt weer van hot naar her zoals hier naar de Kuip waar een wedstrijd van Feyenoord overgespeeld moest worden omdat de lichtinstallatie was uitgevallen. Bij deze hernieuwde poging leek het of alsof 1 lichtmast alsnog roet in het eten wilde gooien, maar het kwam uiteindelijk allemaal goed….

 

 

 

In weer en wind gaat het allemaal door: dit is NIET het ‘Phantom van Zwolle’ maar Hans die de laatste spulletjes van het veld haalt in het stadion van Zwolle nadat hij en zijn collega’s die avond de regen met bakken over zich heen hadden gekregen….

En dan snel naar huis om alles te laten drogen en de volgende dag gelukkig niet zover rijden naar FC Den Bosch. Maar als je dan in de stadionlift staat en je kijkt naar buiten word je daar ook niet echt vrolijk van: regen en nog eens regen….

 

 

Weer door naar Ajax-Bayern Munchen, wat toch een ouderwetse kraker van een wedstrijd was, en vooraf natuurlijk even wat geinen met de collega’s…..

 

 

En dan aan de slag…..

 

En tussen al het werken door houden we natuurlijk ook het wereldnieuws en het Franse nieuws in de gaten en vooral dat laatste voorspelde niet veel goeds zo halverwege december….

De gele hesjes: Het levensonderhoud in Frankrijk is de laatste jaren inderdaad veel duurder geworden. De forse verhoging van de brandstofprijzen was voor veel Fransen de bekende druppel. De meeste mensen rijden hun auto niet voor hun plezier maar autorijden is in een land waar de afstanden vaak enorm zijn gewoon bittere noodzaak al is het maar om er gewoon mee naar je werk te gaan.   Vele tienduizenden gingen de straat op en nog veel meer Fransen sympathiseerden met deze groeiende volksbeweging. Bijna vanzelfsprekend waren er in Parijs en andere grote steden weer geweldsuitbarstingen waar niemand verder ook maar iets mee opschiet. President Macron, waar heel veel mensen hun hoop op hadden gevestigd bij zijn aantreden,  blijkt voor een groot gedeelte van de bevolking een enorm teleurstelling te zijn. Je kan als regering inderdaad de brandstofprijzen fors omhoog gooien onder het mom dat mensen ‘bewust moeten worden van fossiele brandstoffen’ maar als de mensen geen goede betaalbare alternatieven hebben dan krijg je als president inderdaad de woede van ‘het volk’ over je heen. Hoe dan ook: de regering Macron had het Gele Hesjes protest ernstig onderschat en moest schoorvoetend toch wel met toezeggingen komen. Maar of die toezeggingen genoeg zijn om de Gele Hesjes Geest weer terug in de fles te krijgen moet nog blijken…..

Uiteraard steken we ook deze maand de lofTRUMPet weer uit want Donaldje liet zijn personeelsdraaideur weer eens flink draaien. Ditmaal was minister van Defensie Mattis aan de beurt omdat die het niet eens was dat Donaldje had besloten om de Amerikaanse troepen uit Syrie terug te trekken. En je mag het uiteraard niet met Donaldje oneens zijn want dan is daar…..de (draai)deur!!!

Brexit: het begint zo langzamerhand een soap te worden van ongekende weerga. Theresa May wordt weggehoond, beschimpt en bespot in haar eigen parlement maar overleefd wel een vertrouwensstemming. Inmiddels heerst er een soort radiostilte rondom de Brexit in aanloop tot de definitieve stemming half januari in het parlement. De Brexit-deal lijkt geen enkele kans van slagen te hebben dus bereidden allerlei landen zich inmiddels al voor op…..??…..ja wat eigenlijk? Totale chaos….? Niemand die het weet….

Behalve al dat gedoe met de Gele Hesjes werd Frankrijk opnieuw opgeschrikt door een terreuraanslag ditmaal op de Kerstmarkt in Straatsburg met als trieste eindbalans: 5 onschuldige doden. Sailant detail: een van de dodelijke slachtoffers was een man die 18 jaar geleden Afghanistan ontvluchte uit angst voor de Taliban en nu dus in het veilige Frankrijk tegen een dodelijk kogel aanloopt uit het geweer van een of andere reli-idioot…..

Voor ons, net zoals bij zoveel anderen,  gaat het gewone leven intussen door. Helmi zorgt achter de schermen in Heesch dat alles op rolletjes loopt en Hans doet nog ’n rondje bekervoetbal zoals hier bij Willem II in Tilburg….

 

 

En als laatste werkdag van bijna ’n maand Nederland de altijd beladen wedstrijd Utrecht-Ajax waar vooraf even de beentjes van de cameraman worden gestrekt….

 

 

En meteen daarna als ’n speer naar huis om thuis de Kerst te kunnen vieren, letterlijk ‘Driving Home for Christmas’ dus….

 

 

 

Dit is NIET het ‘Phantom van Espinasse-Vozelle’ maar Hans die vanuit Nederland een forse kou heeft meegebracht en die de Kerst al stomend, hoestend, proestend en koortsig mag doorbrengen….

 

 

 

Hierdoor mocht Helmi die eerste dagen thuis de kleine buitenwerkzaamheden doen zoals hier het overtollige water van het zwembadzeil afhalen…..

 

 

 

En is er altijd wel een stukje afrastering te repareren, alvorens ze ook het bed in kon duiken met dezelfde symptomen als Hans, voorwaar een gezellig thuiskomst dus…..

 

 

Maar inmiddels krabbelen we allebei weer een beetje op en kunnen we genieten van de prachtige avondrood-luchten die bijna elke avond wel worden tentoongesteld….

 

 

En hebben we toch maar geprobeerd om het er een beetje Kersterig uit te laten zien….

En zo niezen, hoesten en proesten we toch vrolijk weer het nieuwe jaar in en hopen dat het maar een goed en vooral gezond jaar mag worden……voor iedereen!!!

Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF