november 2018: Effe op en neer….

      Reacties uitgeschakeld voor november 2018: Effe op en neer….

Begin november begon de winter in Frankrijk in ieder geval al heel erg vroeg want door hevige sneeuwval liep het verkeer volkomen vast in midden-Frankrijk, hopelijk geen voorbode voor aankomende winter….

 

 

Niet dat wij er veel last van hadden, want wij zaten in Nederland en genoten elke ochtend van de prachtige herfstkleuren tijdens onze wandelingen….

 

Het is en blijft  lekker om met alle drukte en gekte van alledag elke ochtend even lekker eruit te zijn, goed voor mens en dier dus kijk maar even hier….

En terwijl Helmi aan het herstellen was van haar operatie gaat Hans weer van hot naar her voor het werk. Vaak zijn het wedstrijden ver van huis maar heel soms ook lekker dichtbij zoals hier bij FC Den Bosch waar de kachel al gezellig brand….

 

 

 

En dus soms ook een heel eind rijden zoals hier naar Emmen die voor het eerst in de Eredivisie mogen optreden….

 

 

 

Niet alleen voetbal maar soms ook hockey zoals hier bij Oranje Rood Zwart in Eindhoven waar donkere wolken niet veel goeds voor die zondag voorspelden en inderdaad: de middag stortregende het…..

 

 

Intussen draaide de wereld weer gewoon helemaal door: de congresverkiezingen in Amerika waren een belangrijke graadmeter voor Trump. Hij won in het ene Huis en verloor in het andere maar in ieder geval zorgde hij er wel voor dat er een enorme opkomst was….

 

Theresa May had eindelijk een Brexit-deal met de EU maar werd door vriend en vijand weggehoond in het Britse parlement…..

 

 

Inmiddels een goed Nederlandse traditie: betogen voor of tegen Zwarte Piet. Maar het begint wel een lachwekkende traditie te worden. Of je nou voor of tegen bent…..een kinderfeestje verstoren dat doe je gewoon niet. En als er nou ook al harde kernen van voetbalsupporters zich mee gaan bemoeien is het einde helemaal zoek….

En natuurlijk weer de lofTRUMPet: want Donaldje laat zijn vrienden niet in de steek zolang er geld aan te verdienen valt. Voor Donaldje maakt het namelijk helemaal niets uit dat zijn Saudische vrienden een volkerenmoord plegen in Jemen en een journalist op beestachtige wijze vermoorden. Samen geld verdienen is veel belangrijker. Kijk, dat is nog eens vriendschap……

 

Na het werk in Nederland snel even een kleine 2 weken terug naar huis in Frankrijk ditmaal via de Franse Ardennen waar je ergens in Noord-Frankrijk dit reusachtige beeld van een everzwijn tegenkomt. Met een hoogte van 8,5 mtr en een lengte van 14 mtr en een gewicht van 50 ton kan men gerust spreken van het grootste everzwijn ter wereld….

 

 

 

En verder op de rit naar huis lekker genieten van de mooie herfstkleuren onderweg….

 

 

 

Eenmaal thuis wacht ons toch een verrassing want het bleek flink gespookt te hebben in de weken dat wij er niet waren getuige deze omgewaaide boom die wonderwel geen schade aan de gebouwen had veroorzaakt….

 

 

Dus de de kettingzaag weer uit het stof gehaald en maar gewoon beginnen met opruimen…..

 

 

 

De patiente is gelukkig aan de beterende hand want die helpt ook volop mee….

 

 

 

En behalve al die takken komen er hier vrachten met bladeren naar beneden dus die dienen versnippert te worden voordat ze werkelijk overal heen waaien waar je ze vooral niet wilt hebben….

 

 

Uiteraard nog meer klussen: in het oude koetshuis wat hier lekker staat te baden in het najaarszonnetje….

 

 

dienen alle waterleidingen te worden afgetapt en met perslucht worden leeg geblazen dus koppie erbij houden in deze wirwar van kranen en leidingen….

 

 

Intussen zet het Nederlands elftal wereldkampioen Frankrijk weer met beide beentjes aan de grond….

 

 

En staat de Royal Land Rover eind november alweer klaar voor de terugreis….

 

 

 

Op die terugreis zijn we natuurlijk geconfronteerd met de wegblokkades door de ‘gele hesjes’  maar gelukkig zonder al te veel vertraging weer in Nederland aangekomen…..

 

En daar is Hans inmiddels alweer begonnen met het werk en wel bij PSV-Barcelona waar ie Messi op Messiaanse wijze zag scoren….

 

Aan de slag dus weer in Nederland en we gaan het mooie herfstplaatje van thuis zeker missen….Tot de volgende keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF