oktober 2018: een hectisch maandje….

      Reacties uitgeschakeld voor oktober 2018: een hectisch maandje….

We waren eigenlijk al druk met de voorbereiding voor het vertrek naar Nederland toen Helmi last begon te krijgen van buikklachten en na 1,5 week onderzoeken en speuren vonden ze na het maken van een scan een verborgen ontsteking met een abces in haar blinde darm met de boodschap: u mag meteen hier blijven want we gaan zo snel mogelijk opereren. Dat hield dus in dat ‘operatie’ Nederland per direkt stil kwam te liggen. Er volgde een operatie die geslaagd was maar na de operatie volgden nog een paar vervelende complicaties zodat het herstel maar heel moeizaam op gang kwam. Maar toch zaten we 10 dagen na de operatie weer in de auto om weer naar Nederland te gaan waar het werk op Hans zat te wachten. En Helmi kan in Nederland weer rustig verder aan het herstel werken.

Dus de laatste paar dagen in Frankrijk nog lekker van het warme weer genieten ondanks dat sommige bomen al bijna kaal zijn van de droogte….

 

 

 

De boel weer inpakken….

 

 

 

De boel op slot….

 

 

En dan weer aangekomen in Nederland en nog wel met een spiksplinternieuw Frans rijbewijs maar dat was geen vanzelfsprekendheid om het oude zomaar te verlengen want…..

er volgde weer eens een stukje onvervalste Franse burocratie: in al haar wijsheid heeft de Franse overheid een tijdje geleden besloten dat het verlengen van een Frans rijbewijs niet meer via ‘het loket’ gaat met allerlei papieren en stempeltjes maar gewoon rechtstreeks via internet. Lekker simpel denk je dan maar….niets is minder waar. Dus wij het internet op en bij de desbetreffende site en een simpel aanvraagformuliertje ingevuld en dat samen met de gevraagde documenten doorgemaild. Na een tijdje kregen we een berichtje terug (uiteraard no-reply) dat er iets niet in orde was met het bewijs van woonachtig-zijn in Frankrijk. Je moest nl een elektriciteits of gasrekening insturen die niet ouder was dan 6 maanden. Wij hadden een gasrekening ingestuurd die daaraan voldeed. Met opgeheven wenkbrauwen dan maar een elektrciteitsrekening die ook niet ouder was dan 6 maanden ingestuurd en warempel…..die werd wel goedgekeurd. Waarom?? Geen enkel idee!!! En toen begon het grote wachten, dagen, weken tot zo’n 2 maanden. Nog maar eens gekeken op de aanvraagsite en toen stond er plotseling bij dat het nog gecompleteerd moest worden. Maar met wat dan??? Na eindeloos deze vraag gesteld te hebben via de site en alleen maar automatisch gegenereerde antwoorden terug gekregen die van alles beantwoorden alleen niet op de vraag die je stelt toen maar eens geprobeerd om te bellen. Het is al een heeremejee om het nummer te vinden, burocratische ambtenaartjes weten zich goed te verstoppen, en eindelijk een mens en geen machine aan de telefoon. Het probleem was: er zat geen medische verklaring bij!!! Maar…..voor ons BE rijbewijs is totaal geen medische verklaring nodig dat was nl jaren eerder al afgeschaft. Maar deze mevrouw-de-ambtenaar bleef bij hoog en bij laag volhouden dat dit onjuist was. Uiteindelijk hebben we bij de aanvraag het decreet van de Franse regering aangeleverd waarin staat dat een medische verklaring is afgeschaft in 2016. Zo’n 4 dagen later hadden we onze rijbewijzen plotseling binnen, na 3 maanden frustraties. Moraal van dit verhaal: je moet dus het Franse ambtenaartje iets vertellen mits een wetsartikel wat hij of zij toch eigenlijk wel zou moeten weten want 95% van de rijbewijzen zijn BE. Echte Franse burocratie…..grrrrrrrrrrrr

Ondertussen draaide de wereld ook weer gewoon helemaal door: terwijl het bij ons in Espinasse-Vozelle nog prachtig nazomer weer was brak 400 km zuidelijker de hel los met uitzonderlijk zware regenval en enorme overstromingen. Het resultaat 13 doden en heel veel schade….

 

Russische spionnen in Nederland….

 

 

 

Bompakketjes voor Amerikaanse politici…..

 

 

Frankrijk werd ernstig op de vingers getikt door de VN vanwege het burkaverbod….

 

Oud premier Wim Kok overleed….

 

 

En Frankrijk verloor Charles Aznavour…..

 

 

Hans rijdt inmiddels weer kris-kras door Nederland voor het werk….

 

 

 

 

 

 

 

En wij genieten weer van het Brabantse landschap….

 

Tot volgend keer…..Hans en Helmi

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF