augustus 2018: de hitte straalt er nog vanaf….

      Reacties uitgeschakeld voor augustus 2018: de hitte straalt er nog vanaf….

Het was een prachtige augustus maand met heel veel zon en warmte, soms af en toe iets te heet maar dat nemen we op de koop toe. Ook weer behoorlijk wat gasten die ons afgelopen maand wisten te vinden. Dit gebeurt dan natuurlijk via allerlei navigatie apparatuur in de auto of op de  motor maar er zijn ook mensen die gewoon ons vinden via het amsterdammertje bij de ingang van ons:  zien en denken daar moeten we zijn!! Tijden veranderen maar dit amsterdammertje, ooit eens als kado gekregen voor Hans z’n verjaardag, staat dus als een soort herkenningsbaken voor gasten die ons zoeken….

Tijden veranderen inderdaad en zo kwam ook de eerste volledige elektrische auto hier aan. Gasten die met een Tesla kwamen, de enige elektrische auto waar je redelijk wat kilometers mee kan rijden….

 

Uiteraard heb je tegenwoordig elektrische fietsen maar wij doen het nog steeds ouderwetsch zonder elektrisch hulpmotortje en dat gaat nog steeds hartstikke lekker, ook al is het af en toe klimmen geblazen en dan ook nog een klim langs de niet meest bemoedigende plek zoals dit kerkhofje met heel oud kerkje wat overigens wel prachtig gelegen is…

 

En na de klim is het even lekker uitrusten onder de schaduw van een boom met wat publiek op de achtergrond….

 

Tussen de de drukte van alledag door is het natuurlijk goed om je te ontspannen, niet alleen op de fiets,  maar ook door bv s’avonds in Vichy een kijkje te gaan nemen naar het Zomerfestival dat elk jaar wordt gehouden in juli en augustus en waar bv elke avond wel ergens in de stad live muziek te horen en te zien is….

De wereld om ons heen draait intussen gewoon door: hier in Frankrijk begint het nieuwe schooljaar met een nieuwe wet: GEEN mobieltjes meer op school. Er is veel tegenstand maar ook wel heel veel voorstanders. De eerste geluiden (niet het belgeluid van de mobiel) vanuit de scholen zijn licht positief: er word weer gevoetbald op de schoolpleintjes….

 

Nu we het toch over bellen hebben: hier in Frankrijk stopt men na 140 jaar met de zg vaste telefoonlijn. Vanaf november worden er geen ‘vaste’ telefoonlijnen meer verstrekt en kan men alleen nog maar bellen via je internetmodem of via je mobiel.

Nederland is de laatste week van augustus in de ban van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden voor het goede doel. Totaal uitgeput moet hij voortijdig zijn tocht staken maar haalt wel meer dan 4 miljoen op voor het kankerfonds. De hele tocht lijkt wel een tocht van het Nationale Lijden te worden, een beetje eng soms. Zelf de premier komt er bij te pas en die had natuurlijk het bedrag kunnen verdubbelen maar die was waarschijnlijk te druk met het afschaffen van de dividendbelasting….

Enkele dagen later is men het Nationale Lijden alweer zo goed als vergeten want dan begint het Nationale Opsporen. Ditmaal van een verdachte van een moord op een kind van uit 1998. De verdachte wordt met naam en toenaam uitgebreid aan het publiek getoond  en word enkele dagen later dan ook in Spanje gearresteerd. Vanaf dat moment heet de verdachte niet meer Jos Brecht maar Jos B. en verschijnt hij in veel media geblurd of met een balkje voor de ogen….heel vreemd!!!   Afijn….dat het recht in ieder geval zijn loop mag hebben in deze zaak…

En dan steken we natuuuuuuuuuuuurlijk weer de lofTRUMPet uit want ook deze maand deed Donaldje weer opvallende uitspraken hij was het namelijk totaal oneens met de rechters en de jury’s die twee van zijn vroegere medewerkers schuldig hadden bevonden aan allerlei onfrisse praktijken die vooral met heel veel geld hadden te maken. ‘Schande’ en een ‘heksenjacht’ noemde Donaldje het. Hij vond dat het ontzettend goede en aardige mensen waren. Maar Donaldje……jij bent toch president….dus jij kan ze gewoon amnestie geven!!!! Tssss….moeten wij nou alles voorzeggen…

 

Zo tegen het einde van de maand valt er ook weer eens een buitje en soms een forse onweersbui wat dan wel weer een prachtige regenboog laat zien….

 

 

 

En tevens een gratis ‘refill’ voor het zwembad….

 

 

De hitte is wat getemperd dus hoogste tijd om weer eens wat werk te doen wat is blijven liggen omdat het zo heet was….

 

 

Maar het zonnetje laat zich nog lang niet kennen en schijnt nog bij regelmaat zeer uitbundig dus het blijft nog wel even genieten van de mooie plaatjes…Tot volgend keer….Hans en Helmi

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Trump en Erdogan

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF