juli 2018: hot….hot….hot…

      Reacties uitgeschakeld voor juli 2018: hot….hot….hot…

De maand juli is hier altijd de maand van de kleuren: de goudgele korenvelden afgewisseld met het groen van de maisvelden en natuurlijk de zonnebloemen. Of je er nou doorheen fietst of met de auto rijdt: het blijft een prachtig gezicht….

 

 

Maar het is ook de maand dat het nieuw geboren leven van het voorjaar op eigen benen probeert te gaan staan, of liever gezegd op eigen vleugels, zoals deze jonge sperwer(?) die het dak van ons eetzaaltje als basis had gekozen om zijn eerste vlieglessen te gaan nemen, een vliegbasis dus….

Ook steeg de WK-koorts heel langzaam want ‘Les Bleus’ schuifelde steeds verder op het WK voetbal in Rusland, heel voorzichtig zag je steeds meer Franse vlaggen aan de huizen verschijnen….

 

Voor de Fransen kwam er een onvergetelijk weekend aan: op zaterdag 14 juli Quatorze Juillet, de nationale feestdag waar vroeg in de avond duizenden mensen al picknickend een plaatsje zien te bemachtigen langs de rivier de Allier die dwars door de stad Vichy loopt, om maar niets van het vuurwerkspektakel te hoeven missen….

 

 

dat uren later pas begint en inderdaad het is een geweldig spektakel….

 

En dan een dag later word Frankrijk wereldkampioen voetbal en een ongekend volksfeest barst los met name in de grote steden, waar enorme mensenmassa’s op de been waren om het feest te vieren en jammer genoeg ook de onvermijdelijke rellen zoals in Nantes….

 

 

 

 

En natuurlijk was er deze maand ook weer een editie, de 105e alweer,  van de Tour de France. Ditmaal won niet de gedoodverfde favoriet en 4-voudig Tourwinnaar Froome maar zijn ploeggenoot Thomas en waren er prachtige etappe overwinningen van Dylan Groenewegen en Tom Dumoulin (oftewel: van der Meulen) die ook nog eens op een prachtige 2e plaats eindigde in het Algemeen Klassement. Het was zeker geen saaie Tour…..

Wie ook een genie is, althans zo noemde hij zichzelf, is natuurlijk Donaldje waarvoor we ook deze maand de lofTRUMPet weer eens uitsteken. In Brussel noemde hij zichzelf een ‘genius’ want Donaldje had volgens zichzelf de NAVO veel sterker gemaakt in 2 dagen. En in Helsinki was Donaldje dikke vrienden met Puti(a)n….uuuh….dat moet natuurlijk Poetin zijn. Donaldje was zeer verontwaardigd dat men hem het kwalijk nam voor zijn simpele verspreking: ‘would’ of ‘wouldn’t’, in ieder geval waren er in de USA heel veel mensen….WOEDEND…

Behalve het nooit eindigende onderhoud aan het huis en de buitenboel was dit jaar ook de inmiddels 20 jaar oude Z3 toe aan wat renovatiewerk. Er moesten 2 piepkleine rubbertjes vervangen worden in de slede van de bestuurdersstoel want die begon gevaarlijk te bewegen bij optrekken en afremmen. Maar ook al zijn het 2 piepkleine rubbertjes het betekende wel dat de hele stoel eruit gesloopt diende te worden….

Om vervolgens het priegelwerk aan de onderkant van de stoel te kunnen voortzetten, maar het is gelukt en de stoel staat weer veilig op z’n plek zonder gevaarlijke bewegingen tijdens het rijden…..

 

 

Een nog groter priegelwerk: het vervangen van de achterruit maar ook dat is gelukt en we kunnen weer naar buiten kijken als de kap gesloten is….

 

Ook de Royal Land Rover moet weer opnieuw ‘ingereden’ worden met z’n iets meer dan 300.000 km op de teller want ook die heeft de afgelopen maanden weer diverse lichte operaties ondergaan om z’n gezondheid goed op peil te houden….

 

 

Hebben we altijd al hele aardige zomers hier dit jaar is het ook hier uitzonderlijk: heel veel zon, warm en soms gewoon heet zoals het weerkaartje van deze week laat zien….

 

 

Ze vallen gewoon van het dak af….

 

 

En zo vliegt de maand weer voorbij en blijft het warme en droge weer voorlopig hier nog aanhouden. Met een beetje aanpassen lukt het allemaal wel en het blijft toch hele mooie plaatjes opleveren….Tot volgend keer….Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF