mei en juni 2018: er gebeurd best wel veel in 2 maanden….

      Reacties uitgeschakeld voor mei en juni 2018: er gebeurd best wel veel in 2 maanden….

 

Na een maand vol vervelende strubbelingen ligt begin mei het park hier er weer mooi bij in de vroege ochtendmist…..

of……

 

Is het de rook die uit het bos komt waar Hans zijn manshoge stapel snoeihout in de fik heeft gestoken, dit keer zonder chaos en paniek en brandweerauto’s….

 

In mei altijd heel veel werk aan de winkel: het zwembad moet weer geopend worden. Dus het loodzware winterzeil er weer afhalen….

 

 

En dan kan onze ‘poolboy’ beginnen met de grote schoonmaak….

 

 

De filterinstallatie moet weer aangesloten worden maar die blijkt niet goed meer te werken dus die word provisorisch in elkaar gezet zodat het water in ieder geval nog het chloor kan opnemen maar filtreren zit er niet in. Er zal een nieuwe installatie moeten komen….

 

 

En na een paar weken wachten is ie er dan eindelijk: de nieuwe filterinstallatie en die werkt perfect!!

 

 

 

Zelfs met een manometer om te kijken hoe ‘hard’ ie gaat 😉

 

 

 

Er werd ook weer gerenoveerd: de badkamer van de Vozelle Chambre moest van een nieuwe tegelvloer worden voorzien….

 

 

 

En ook dat resultaat mag er zijn vinden we zelf!!!!

 

Dan mag Hans zijn favoriete hobby weer uitoefenen: bouwpakketjes in elkaar zetten, ditmaal van de nieuwe ligbedden voor het zwembad. Veel gevloek en getier en gezucht maar uiteindelijk werd hij er toch heel snel in….

 

En ook die staan dus weer netjes bij het zwembad….

 

 

 

 

Ook de buitenzitjes voor de gasten staan er weer fris en fruitig bij….

 

En in de wereld om ons heen gebeurde er ook weer van alles en nog wat de afgelopen weken: in mei kwamen onderzoeksresultaten naar buiten dat de MH17 onomstotelijk is neergehaald met een raket van het Russische leger…..

Traditioneel ontkende Poetin elke betrokkenheid….

 

Een opvallende actie in Parijs: een illegale vluchteling uit Mali ziet een peuter aan een balkonrand bungelen en bedenkt zich geen seconde: als een echte Spiderman klimt hij omhoog om het kind te redden van een hoogstwaarschijnlijk fatale val. Hij wordt meteen uitgenodigd door Macron en ontvangt een oorkonde en wat voor hem nog belangrijker is: een verblijfsvergunning en een baan bij de brandweer….

En uiteraard kunnen we de lofTRUMPet ook dit keer weer blazen want Donaldje was weer heel veel in het nieuws de afgelopen weken: zo blies hij het Iran-akkoord op dit tot groot verdriet van de rest van de wereld op Israel en Venezuela (!) na….

De klucht over de ontmoeting met de president van Noord Korea: wel-niet-wel-niet-wel en uiteindelijk besloot Donaldje het toch maar niet te doen……en toen toch maar weer wel!!!!

En behalve het handelsconflict met Europa en andere landen blijven ondertussen de schietpartijen op Amerikaanse scholen gewoon maar doorgaan: in mei weer 10 doden op een school in Santa-Fe. Maar…..de wapenwet blijft gewoon in goede handen bij Donaldje en word zeker niet veranderd. Prima Donaldje….ga zo door….het gaat hartstikke goed….

 

En hier in een aangrenzend straatje verwachten ze al een tijdje de kermis want dit gedeelte van een kermisattractie staat zeker al een jaar op dit terrein geparkeerd, we zijn benieuwd wanneer de rest van de kermisattractie komt…..

 

Helmi is ondertussen druk met de was en het keurig netjes in orde maken van de appartementen en de gastenkamers….

 

 

Hans is in den (tuinmeubel)olie en voorziet het terrasmeubilair weer van een lekker laagje olie….

 

 

 

 

En herstelt wat scheuren in de zwembadbestrating….

 

 

 

 

Terwijl de spechten ook lekker aan het ‘doe het zelven’ zijn want die hakken er flink er los in onze bomen….

 

En natuurlijk is er tijd om te ontspannen, zo halverwege juni knapt het weer op en word het zoetjesaan zomers dus tijd om eens lekker te gaan fietsen, maar dan moet je niet op je eerste rit al meteen lek rijden als je nog maar een paar kilometer van huis bent….

 

Dus meteen maar een paar nieuwe banden gekocht om weer ‘duizelingwekkende’ snelheden te bereiken….

 

En ook hier zet het zomerse weer flink door met af en toe temperaturen van zo rond de 35 graden en dat is inmiddels ook al aan de kleur van het gras te zien. De zitmaaier krijgt een paar weekjes rust….tot de volgende keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF