maart 2018: de kou is nog niet uit de lucht….

      Reacties uitgeschakeld voor maart 2018: de kou is nog niet uit de lucht….

FOUTJE BEDANKT:  wij werken samen met Belvilla vwb onze boekingen maar sinds half januari ontvingen we geen enkele boeking meer via deze organisatie. Heel erg vreemd omdat dit in andere jaren altijd wel het geval was. We begonnen ons toch wel ernstige zorgen te maken en toen we op de boekingssite bij Belvilla keken zagen we dat hun heel veel dagen in mei en juni als ‘bezet’ hadden weergegeven.  We proberen nu  alsnog alles op alles te zetten  om alsnog de gemiste boekingen op allerlei manieren weer in te halen, want we zullen toch de zomer door moeten komen. Daarom voor degene die toch al eens van plan was om ’n keertje te komen, of nog eens een keertje terug willen komen of op doorreis zijn kijk op https://www.castelboisclair.eu/

Ook onze Facebook pagina kan je bezoeken en deel hem zoveel mogelijk :https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1966625780033472&id=172161576146577 

In maart verbleven we de eerste drie weken in Nederland en wie dacht dat we konden wachten op een klein beetje voorjaar kwam bedrogen uit. Het bleef voornamelijk erg koud en 17 maart was de koudste 17e maart die ooit was gemeten met een snijdend koude wind. Niet echt heel erg prettig voor degenen die net als Hans buiten hun werk moeten doen. Het leverde dus wat kouwelijke plaatjes op….

 

 

 

De sneeuwranden zijn nog gewoon aanwezig op 17 maart in het PSV stadion waar Hans z’n werk moest doen….

 

 

En met die kou wil er ook nog wel eens wat vast gaan zitten met de apparatuur dus dan moet er gereedschap aan te pas komen….

Maar dat er met die kou een zg. hitteschild stuk kan gaan was ook helemaal nieuw voor ons. De Royal Land Rover die ons zo trouw overal naar toe brengt kreeg last van een kapot hitteschild wat de tank tegen de hitte van de uitlaat moet beschermen. Maar gelukkig snel een nieuwe gevonden en eronder gemonteerd….

 

En dat was nodig ook want het hitteschild ‘was nog niet koud’ of we vertrokken alweer terug naar Frankrijk. Onderweg nog steeds heel duidelijk dat Koning Winter z’n klauw nog eens flink had uitgeslagen want er lag tot diep in Frankrijk nog steeds sneeuw….

 

 

Maar eenmaal thuis aangekomen bekruipt je toch een klein lentegevoel want de fruitbomen staan inmiddels al in volle bloei…

 

Intussen draait de wereld gewoon weer helemaal door: in Engeland word een moordaanslag met gifgas gepleegd op een voormalig Russisch dubbelspion en zijn dochter. Volgens de Engelsen is het zeker dat de Russen achter deze aanslag zitten maar de Russen ontkennen in alle toonaarden. Misschien ontkennen de Russen ook gewoon wel dat ze Russen zijn 😉  Ach ja…from Russia with love…

Frankrijk was weer even in de ban van terreur: een hoogbejaarde vrouw werd in Parijs op gruwelijke wijze om het leven gebracht in wat het lijkt een op anti-semitische moord. En het land werd opgeschrikt door de moord op een Franse politieagent die de plaats innam van een gegijzelde vrouw in een terreuractie van een jihadist. Deze Franse politieman moest het met de dood bekopen. Enkele dagen later kreeg hij een groot nationaal eerbetoon…..

Onrust in Frankrijk van een andere orde: er zijn grote stakingsactie’s op komst. De eerste grote krachtmeting van president Macron met de vakbonden. Macron wil een aantal verworvenheden versoepelen o.a. van het spoorweg personeel maar de (machtige) Franse vakbonden zetten hun hakken in het zand. Onrust in de straten….

En de Franse vakbonden hebben gemakshalve en publieks ‘vriendelijk’ als ze zijn alvast maar een stakingskalender voor de spoorwegen uitgegeven….

Sarkozy in het beklaagdenbankje: de geruchten deden al jarenlang de ronde maar nu lijkt het toch wel heel serieus te worden. Ex president Sarkozy zou voor zijn verkiezingscampagne in 2007 zo’n slordige 50 miljoen euro ontvangen hebben van de toenmalig Libische leider Kadhafi. Het bleven geruchten totdat een zakenman verklaarde dat hij 5 miljoen in een koffertje had meegenomen uit Libie en dit afgegeven had aan de campagneleider van Sarkozy. Het net rond Sarkozy lijkt zich gerechtelijk te gaan te sluiten….

En natuurlijk kunnen we de lofTRUMPet weer uitstekend: Donaldje was de afgelopen weken weer heel druk in de weer met zijn hofhouding want hij stuurde zo’n beetje iedereen de laan uit die geen zg. ‘hardliner’ is.

 

Ook minister van Buitenlandse Zaken Tillerson moest er aan geloven. In een korte afscheidsverklaring leek Tillerson er niet echt heel erg rouwig om. Ga zo door Donaldje, het gaat hartstikke goed…

 

Ondertussen gaat ons wereldje ook gewoon door hier in een klein dorpje in het midden van Frankrijk. Het voorjaar komt eraan dus is het weer de hoogste tijd dat er links en rechts wat aanslag verwijderd word, overigens geen terreur-aanslag….

Malheur met de carburateur: de temperaturen gaan omhoog en het gras ook. De zitmaaier, net terug van zijn grote beurt, bleek na de eerste maaisessie een enorme benzinegeur achter te laten in de schuur. Een lekkende carburateur bleek het euvel te zijn, maar weer vernieuwen dus….

 

 

En als Hans toch niet kan maaien dan sturen we hem tussendoor maar even naar Geneve voor de interland van Nederland tegen die uit Portugal…

 

En op regenachtige middagen mag ie zijn grootste ‘hobby’ uitoefenen: bouwpakketten in elkaar zetten. Dit keer van een burostoel en zoals je ziet begint hij met goede moed….

 

 

 

En na een uurtje gevloek en getier over een niet kloppende beschrijving en niet aanwezige onderdelen danwel overtollige onderdelen is het hem toch gelukt….

 

En zo komen we de tijd wel door op een inmiddels steeds meer lenteachtig Castel Bois Clair…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF