februari 2018: De venijnige laatste kantjes van Koning Winter….

      Reacties uitgeschakeld voor februari 2018: De venijnige laatste kantjes van Koning Winter….

 

Het was nog even doorbijten begin februari toen het wat kouder werd met wat sneeuw en andere ongemakken zoals hier bij het Roda JC stadion in Kerkrade….

 

Half februari zat de werksessie er weer op in Nederland. Na de laatste zondag aan het werk te zijn geweest op maandagochtend nog even ‘uitwandelen’ waarbij we deze schaatsers nog zagen want het was de laatste dagen behoorlijk koud geweest in Nederland….

 

 

 

 

 

 

En dan In de zeer vroege ochtend weer naar huis in Frankrijk weer ‘ploegend’ door de besneeuwde Belgische Ardennen….

 

 

 

 

Dit keer zijn we slechts twee weekjes thuis dus veel valt er niet te klussen. Bovendien had Hans in de laatste dagen in Nederland een behoorlijk kou opgelopen die maar niet wou verdwijnen. Dus even naar de Franse huisarts en traditioneel kom je dan weer terug met een overvolle zak aan medicamenten…..

 

Intussen heeft het behoorlijk gesneeuwd in het noordelijke gedeelte van Frankrijk en kan met zelfs in Parijs skien….

 

 

Je maakt de auto eens wat schoon en als je dan klaar bent en je wil de stofzuiger weer opbergen dan zijn er 2 honden die het daar niet mee eens zijn. Dus Franse stofzuigerdieven, u bent gewaarschuwd….

 

En dan waren er natuurlijk de Olympische Spelen in in Pyeongchang. Wintersport van top-niveau niet alleen het schaatsen, waar in Nederland natuurlijk bijna alle aandacht naar uitgaat, maar ook genieten van andere wintersporten….

 

 

 

 

En als het dan toch steeds kouder word buiten dan binnen maar lekker de virtuele ‘krant’ met het Franse politieke nieuws maar eens lezen. RTL verslaggever Stefan de Vries kan prachtig schrijven over alle intriges, list en bedrog in de Franse politieke arena…..http://nieuws.devries.fr/issues/franse-politiek-44-95869

En natuurlijk steken we ook dit keer weer de lofTRUMPet uit want Donaldje had het weer heel zwaar: een dodelijke schietpartij op een school in Florida deed  Donaldje weer geen goed. Eerst was het allemaal de schuld van Obama dat al die wapens nog vrij te verkrijgen zijn. Toen kreeg de FBI de schuld want die waren veel te veel met het Rusland onderzoek bezig en daarna had Donaldje de oplossing gevonden: het schoolpersoneel moest voortaan maar bewapend worden!! Dit alles stuitte op heftige kritiek en Donaldje voelde zich weer eens niet begrepen. Maar voor de rest gaat het allemaal prima, ga vooral zo door Donaldje….

 

Het is koud maar wel erg zonnig dus ook af en toe maar even naar buiten om hier achter in het bos een lekkere wandeling te maken tussen de enorme eeuwenoude eikenbomen….

 

 

 

En verder ligt Castel Bois Clair er lekker rustig bij en maken we ons weer op om terug naar Nederland te gaan voor het werk daar….

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar…..de laatste dagen van februari word het alleen maar kouder en op de vroege ochtend van vertrek heeft Koning Winter genadeloos toegeslagen, een hele koude start dus….

 

 

 

 

Opnieuw door de Ardennen waar de sneeuw nog steeds niet verdwenen is, voorzichtig rijden dus…

 

 

 

En dat doet de chauffeuse ook….

 

 

En eenmaal in Nederland aangekomen kan Hans direkt aan de slag in een ijs- en ijskoude Kuip in Rotterdam voor de halve finale van de beker….

 

En nu begin maart roert Koning Winter venijnig z’n staart en is het koud…..

 

 

 

 

En waait er een ijzig harde oostenwind maar dat kan deze schaatsers niet deren….

 

Tot volgend keer…..Hans & Helmi

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF