januari 2018: Het nieuwe jaar weer in……

      Reacties uitgeschakeld voor januari 2018: Het nieuwe jaar weer in……

Nadat de nieuwjaarsnacht weer traditioneel weer gepasseerd was zonder ook maar een gillende keukenmeid of rotje op het Franse platteland begon al snel weer het dagelijkse leven voor ons, en dat betekent in deze tijd heel veel snoeiwerk….

 

 

Wat water uit het zwembad pompen om niet het gevaar te lopen dat het winterzeil een grote waterzak word en naar de bodem zakt…..

 

 

 

De ‘War Against Mollen’ is ook weer begonnen…..

 

De wereld draait gewoon door en Catherine Deneuve laat weten dat men moet opletten dat de #metoo beweging niet te ver doorschiet. Als dank voor haar bijdrage krijgt ze bakken vol kritiek over zich heen…..

 

Macron bezoekt Theresa May en er wordt natuurlijk de Brexit besproken en hoe beide landen daarvan beter kunnen worden. Of er wederzijds toezeggingen zijn gedaan dat weet niemand maar May schenkt de Fransen 50 miljoen om de beveiliging van de Kanaaltunnel aan te scherpen en Macron geeft het tapijt van Bayeux in bruikleen wat voor zowel de Engelsen als de Fransen van een enorm historisch belang schijn te zijn…dit 70 mtr lange borduurwerkje!!!

 

 

 

 

En terwijl het tapijtje van Bayeux voorlopig in Engeland wordt tentoongesteld staat de Royal Land Rover alweer in de garage te grommen om naar Nederland te gaan……

 

 

Wij kwamen in Nederland aan de dag nadat het land werd geteisterd door een zeer zware storm. Eenmaal in Nederland  en lekker aan de wandel waren de gevolgen van die storm nog heel erg goed te zien…..

 

Behalve hier en daar een omgewaaide boom is het verder gewoon lekker genieten tijdens onze ochtendwandelingen….

 

En ook Hans z’n werk ging natuurlijk ook weer van start zoals in de Johan Cruyff Arena waar die van Ajax tegen die van Feyenoord moesten…..

 

 

Een bezoekje aan Roda mag ook niet ontbreken….

 

En dan steken we natuurlijk de lofTRUMPet weer uit want Ronaldje liet weer van zich horen de afgelopen weken: zijn nucleaire knop op z’n buro was muuuuuuuuuuuch bigger dan die van die malloot uit Noord-Korea liet Donaldje weten. Alles is gelogen wat in het boek ‘Fire and Fury’ staat over de handel en wandel in het Witte Huis de eerste 6 maanden van Donaldjes presidentschap. Dat Donaldje de hoofdonderzoeker wou ontslaan in het onderzoek naar de Russische betrokkenheid bij de verkiezingen is volgens Donaldje ook allemaal fakenews. En een aantal landen in de wereld zijn volgens Donaldje ‘shithole’ landen maar…..ook dat is allemaal gelogen. Donaldje heeft dat nooit gezegd….zegt ie.

Deze maand januari was een zeer natte maand, zo ook in Parijs. De Seine trad ver buiten z’n oevers: zo’n 1500 mensen moesten geevacueerd worden, het Louvre moest kunst uit hun kelders veilig stellen en de Eiffeltoren heeft bijna natte voeten….

 

 

 

 

Deze 2 hebben wel natte voeten…..

 

De kwartfinales van het bekervoetbal moeten worden afgewerkt dus Hans op naar AZ in Alkmaar….

 

 

En weer door naar Tilburg….

 

 

En zo wandelen we weer een nieuwe maand in….

 

Tot volgende keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF