augustus 2017: niks zo veranderlijk als het weer….

      Reacties uitgeschakeld voor augustus 2017: niks zo veranderlijk als het weer….

Gelukkig geen stormen, onweer, hagel of andere ongemakken gehad de afgelopen weken. Het weer raakte zelfs in een dipje want begin augustus was even een weekje aanzienlijk frisser als de weken ervoor. Inmiddels is de oven al weer flink opgestookt en hebben we zeer warme dagen.

Ondanks het warme weer toch maar even een lange broek aan bij het snoeien van de lavendel want de vele bijen die hierin huizen hebben het zeker ook voorzien op blote benen….

 

 

 

Tijdens het snoeien ook af en toe omhoog kijken want het Frans Kampioenschap Parachutespringen werd weer in Vichy gehouden. Dus maar hopen dat er niemand in je nek land….

 

 

 

 

 

 

 

Door het mindere weer werden we ook gedwongen het wekelijkse avonddiner niet buiten maar binnen te houden….

 

 

 

 

Het scheelt voor Helmi in ieder geval een heleboel geloop van en naar de buitenkeuken, elk nadeel heb….

 

 

 

 

Ook als het weer dan wat minder is hebben we gelukkig altijd nog ons animatieteam….

 

 

 

Die houden de gasten wel bezig….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vredige plaatjes allemaal. Minder vredig was het een paar honderd kilometer zuidelijker:  in Barcelona waar de reli-idioten weer eens toesloegen met 16 doden als gevolg….

 

 

Donaldje deed het ook weer voortreffelijk de laatste weken: hij was druk met het wegsturen van zijn rechterhand Steve Bannon, een hele enge man en de kwade genius achter het verkiezingssucces. Donaldje was ook druk met bekvechten met de Noord-Koreanen en Donaldje ‘vergat’ even een veroordeling uit te spreken over een idioot die met een auto op demonstranten inreed en daarbij een dodelijk slachtoffer maakte. “Hij werd uitgedaagd” zei Donaldje!!!! Maar voor de rest gaat het hartstikke goed met Donaldje….

 

Als je gaat fietsen en je gaat niet zo heel snel, zoals ‘aerodynamische’ Hans, dan vallen er onderweg wel eens wat dingen op zoals dit hier. Dit zijn de vlaggenmasthouders van een brandweerkazerne hier in de buurt. Schreven we vorige maand nog over het feit dat bij het staatsieportret van president Hollande de Franse driekleur ondersteboven was gehangen toen dachten deze brandweerlieden dat zal ons niet gebeuren: wij spuiten de houders in de juiste kleurvolgorde!!!!

 

 

 

 

Ondanks de hitte gaan de klusjes altijd weer door want er moet altijd wel ergens een lekkend kraantje gerepareerd worden….

 

 

 

 

Of een luik wat niet goed sluit even bijgevijld worden….

 

 

 

Allemaal ‘leuke’ klusjes voor Hans nou die toch niet zoveel kan zit-maaieren omdat het gras inmiddels verdroogt is vanwege de hitte en de droogte…

 

 

 

 

 

En vanwege die droogte breken er dus ook gewoon forse takken af van de bomen….

 

 

 

Wat wel een goed idee is met die moordende hitte: een koele duik in het zwembad!!!! (sorry voor de sluikreclame)

 

Tot volgende keer maar weer….Hans & Helmi

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
www.pdf24.org    Send article as PDF