juli 2017: Een stormachtige maand….

      Reacties uitgeschakeld voor juli 2017: Een stormachtige maand….

 

Frankrijk in de maand juli, het land dat zich in deze maand van zijn allermooiste kant laat zien en waar miljoenen vakantiegangers van willen genieten. Ook hier direct om de hoek prachtige fotogenieke plekjes.

 

 

 

 

De maand juli is ook hier een drukke bedoeling: P5 staat helemaal vol….

 

 

 

Afgezien van het runnen van de kamers en de appartmenten en alles wat daarbij komt kijken kabbelt het dagelijkse leven hier gewoon voort. De Royal Land Rover moest zijn tweejaarlijkse verplichte technische keuring weer ondergaan en kwam er met lof doorheen….

 

 

 

Onze kat Frans laat heel erg lui alle hitte over zich heen komen….

 

 

 

 

De bijen doen zich tegoed aan de lavendel die hier om het huis groeit….

 

 

Maar aan al die vredigheid komt abrupt een einde als half juli zomaar uit het niets een hele zware onweersbui met zeer zware windstoten ons komt bezoeken. Het duurde maar 20 minuten maar de gevolgen waren er niet minder om. Ondanks dat het dakzeil van het terras in de zg. stormstand stond was het finaal aan flarden gescheurd….

 

 

 

De harde windstoten bliezen van alles om: ook de bbq en dat is toch een zwaar ding wat je normaal met z’n 2-en moet tillen….

 

 

 

 

En toen we richting het zwembad liepen zagen we pas dat er echt een behoorlijke ravage was aangericht…

 

 

 

 

Een boom die in de buurt van het zwembad stond was als een luciferhoutje afgeknapt…

 

 

 

 

Een grote takken-zooi dus….

 

 

 

 

En dan begin je maar gewoon met het opruimen van het hele zaakje. Gelukkig hebben we altijd 2 opzichters die in de gaten houden of alles wel goed gaat….

 

 

 

Zagen en nog eens zagen….

 

 

 

 

 

 

En het hele zooitje afvoeren….

 

 

 

 

Maar inmiddels is alles dus weer opgeruimd en kan ‘de Beul van de Auvergne’ zijn rondje weer gaan maken….

 

 

 

 

 

Wel altijd opletten voor de reparaties die aan het wegdek zijn gedaan….met Den Fransche Slag dus….

 

 

 

Wat ook met Den Fransche Slag gedaan is: het staatsieportret van Macron. Het is namelijk 5 cm te groot geworden!!!!! En bijsnijden schijnt niet te mogen dus alle Franse gemeentehuizen moeten nieuwe fotolijsten gaan aanschaffen, geraamde kosten: 3 miljoen euro. Vijf jaar geleden werd er ook al geblunderd met het staatsieportret van Hollande: daar had men de Franse vlag in de achtergrond verkeerd om opgehangen……

 

 

 

En ook Donaldje was de afgelopen maand weer goed bezig: zijn woordvoerder stapte plotseling op vanwege interne stubbelingen. Nou liet deze man vaker blijken dat hij het buskruit niet had uitgevonden dus een ramp kan het voor Donaldje niet zijn. Maar ook zijn stafchef moest het veld ruimen en werd vervangen. Donaldje heeft het er allemaal maar druk mee. En het lukte Donaldje wèèr niet om Obamacare te wijzigen laat staan af te schaffen. Maar verder vind Donaldje zelf dat hij het geweldig doet!!!!

 

En dan was er weer de Tour de France 2017. Aanvankelijk leek het een hele saaie Tour te worden maar in de laatste week werd het toch nog wat spannender. Chris Froome won uiteindelijk maar Bauke Mollema behaalde een prachtige dagzege hier in de Auvergne in Puy en Velay en Dylan Groenewegen zegevierde op de Champs Elysee!!!

 

 

 

 

 

En zo rollen we zoetjesaan al weer de maand augustus in. ‘Free Willy’ zwemt lekker zijn rondjes in het zwembad….

 

 

 

 

 

 

En weigert die bal naar Sarah te gooien….

 

 

 

 

En Hans (verstand op nul en blik op oneindig) is op z’n zitmaaier op weg naar…..nowhere!!

 

 

Tot volgende keer…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF