juni 2017: De paden op, de lanen in….

      Reacties uitgeschakeld voor juni 2017: De paden op, de lanen in….

De maand juni stond voor ons weer in het teken van er even tussenuit gaan voor een korte vakantie. De accu moet opgeladen worden na al het heen en weer getrek in de winter tussen Frankrijk en Nederland en voordat het drukke zomerseizoen begint. Maar voordat we konden gaan was er nog behoorlijk wat snoei-, knip- en tuinwerk te doen….

 

 

 

En dan eindelijk op weg langs halve bruggen….

 

 

 

 

 

maar ook hele bruggen….

 

 

 

 

 

langs overweldigend natuurschoon….

 

 

 

 

 

langs kleine dorpjes….

 

 

 

 

 

en ‘hangende’ dorpjes….

 

 

 

 

 

door middeleeuwse straatjes….

 

 

 

 

 

gezellige pleintjes….

 

 

 

 

 

af en toe even rust nemend…..

 

 

 

 

 

en weer door langs zee en palmen…

 

 

 

 

naar prachtige stranden….

 

 

 

 

 

via oude imposante gebouwen….

 

 

 

 

 

weer door naar idyllische plekjes…..

 

 

 

 

en uiteindelijk over een ring, geen rondweg om een stad, maar de ring van Helmi die ze verloor tijdens het uitstappen waarna een nietsvermoedende Hans er overheen reed…..

 

 

en eenmaal weer thuis aangekomen hebben onze huisoppassers Baay en Annemarie het avondiner klaar voor ons. En behalve dat hebben ze alles ook nog eens geweldig bijgehouden tijdens onze afwezigheid…..

 

En er kwam een gast voorbij die een drone bij zich had en die wat luchtopnames maakte van ons gedoetje…..

En de wereld draaide weer gewoon door in juni: Theresa May dacht een vette kater te strikken door verkiezingen uit te schrijven in Groot-Britannie om zo haar meerderheid te vergroten maar het pakte totaal anders uit, ze verloor zelfs haar meerderheid….

 

 

En behalve dat was Londen opnieuw het doelwit van aanslagen, net zoals Teheran en een mislukte aanslag in Brussel….

 

en dan steken we natuurlijk de lofTRUMPet weer uit: het was vrij rustig rond Donaldje de afgelopen maand. Hij heeft zijn zin gekregen met het inreisverbod, althans voor voorlopig 3 maanden. En verder was Donaldje vooral heel erg druk om via Twitter de huid vol te schelden van journalisten en tv presentatoren die enigszins kritisch zijn op Donaldje. Woorden als zwijn en debiel staan hoog op de vocabulaire lijst van Donaldje…..het gaat goed jungske….ga zo door!!!!

 

 

En wij gaan ook gewoon door met onze zomerdrukte: het ontvangen en verzorgen van onze gasten dus Helmi verzorgd het diner weer….

En ook Hans (alias Herman d’n Blijkert) kent zijn plaats:…juist ja, achter het fornuis….

 

 

Het was heet de afgelopen weken, temperaturen van dik boven de 30 graden waren eerder regel dan uitzondering….

 

 

In de ochtenden als het nog een beetje koel is dan maar lekker op de fiets springen en een rondje maken, alleen…… hebben waarschijnlijk de burocraten die hier in diverse gemeentehuizen achter hun buro met stapels papieren zitten, besloten dat ze bijna alle wegen hier in de buurt maar eens moeten gaan voorzien van nieuw grind. Geen idee waarom, het is namelijk totaal onnodig en voor fietsers rampzalig vanwege valpartijen en lekke banden. Gravillons…..een ware ramp!!!!

 

 

Overigens hadden ze niet alleen teveel steentjes liggen maar waarschijnlijk ook teveel geld. In een klein dorpje hier vlakbij staan al een tijdlang een aantal bouwkavels te koop, op zich niets vreemds natuurlijk…..

 

Maar toen we er laatst langskwamen tijden een ‘trainingsstage’ op de fiets viel ons op dat er inmiddels wel al een speeltuintje was aangelegd voor de kindertjes die er in de toekomst moeten gaan wonen met hun ouders. Maar we waren helemaal beduusd toen we op het bord lazen wat het speeltuintje gekost had: ruim € 38.000,- Voor alle duidelijkheid: er is nog steeds geen kavel verkocht…

We maken er ons verder niet druk over, Frankrijk is nou eenmaal Frankrijk, het is ook veel te heet om je druk te maken dus…..tussen de bedrijven door af en toe een heerlijke duik maken….ook dat is Frankrijk!!!!

Tot volgend keer……Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
www.pdf24.org    Send article as PDF