februari 2017: Van alles wat….

      Reacties uitgeschakeld voor februari 2017: Van alles wat….

Begin februari dus weer als een speer naar huis in Frankrijk na een drukke tijd in Nederland. Thuis aangekomen zagen we meteen dat de storm die een paar dagen eerder over Frankrijk raasde zijn sporen ook bij ons had achtergelaten want er lagen veel afgebroken takken in de tuin.

 

 

Dus dat eerst maar weer opruimen…

 

 

Nog een gevolg van de storm: we zaten 2 dagen zonder telefoon en internet want ondanks dat de bovengrondse kabels allemaal in orde waren had de storm ergens in Frankrijk in een telefooncentrale het draadje van ons nummer weggeblazen….

 

 

 

En nog een kadootje als je thuiskomt want  dan kan je nog zo blij zijn met je nieuwe paspoort…..

Maar als je dan later thuis in Frankrijk aankomt en er ligt een bekeuring van meer dan honderd euro op de mat omdat je ergens in of rond Bergeyk een paar km te hard hebt gereden dan wordt je er niet vrolijk van….

 

Na dit dit verwerkt te hebben,  overigens zonder tussenkomst van een traumateam,  maar weer aan de slag met de dingen van alledag want de coniferenhaag moest hoognodig weer geknipt worden en daar hebben we Maxence voor die heel erg handig als een acrobaat op zijn ladder met een hele grote heggenschaar dit klusje weet te klaren….

 

 

En dus ook hier weer de troep opruimen….

 

 

 

Maar dan ziet het er ook weer rete-strak uit….

 

 

We hebben een andere gasleverancier. Big deal zou je denken maar dat ligt in Frankrijk effe wat anders want gas wordt hier zo’n beetje gezien als een levensgevaarlijk goedje en dan moet er eerst het zg. dossier worden opgebouwd. En dat wil zeggen: heeeeeeel veel papieren, in drievoud, bonnetjes en vooral veel stempeltjes. Bureaucratie is dan ook een Frans woord….

 

 

We hebben zelfs externe experts op het papierwerk gezet want in Frankrijk word een gastank gezien als een atoombom van enkele megatonnen….

 

 

En als alles dan uiteindelijk op papier geregeld is dan komt de GROTE DAG want van gasleverancier veranderen houdt in dat de ondergrondse gastank van de oude leverancier vervangen moet worden door die van de nieuwe leverancier. Ach ja….waarom makkelijk als het  ook moeilijk kan. De GROTE DAG begon met het feit dat de vrachtwagen met materieel zich klem reed op het bruggetje vlakbij ons zodat Hans ze een andere weg moest gaan wijzen en ze eerst weer achterwaarts de weg moesten vervolgen….

 

 

Maar uiteindelijk is het materieel binnen geloodst….

 

 

 

De eerste spade kan in de grond….

 

 

 

Waarna het groot materieel het overneemt….

 

 

 

De oude eruit en de nieuwe erin….

 

 

 

Vullen die handel….

 

 

 

En we zitten weer warm….

 

 

De grote lof-TRUMP-et kan ook weer uit: het inreisverbod rigoureus door Amerkaanse rechters van tafel geveegd, de veiligheidsadviseur moest  weg vanwege vermeende illegale praktijken en dan was er nog die ‘aanslag in Zweden’ waar niemand iets vanaf wist….ook de Zweden zelf niet. Maar het is allemaal de schuld van de media volgens Donaldje, allemaal nepnieuws en het is allemaal tuig. Tuuuuuuurlijk Donaldje….het gaat prima hoor!!!!!

 

Maar ook Frankrijk kent z’n eigen problemen in aanloop naar de presidentsverkiezingen dit voorjaar nl. Penelopegate. Meneer Fillon had fictieve banen gecreerd voor vrouw en kindertjes en streek daarmee illegaal tonnen euro’s op. Justitie onderzoekt de zaak serieus, Monsieur Fillon is in de peilingen in een vrije val geraakt maar zoals veel politici willen ze van geen wijken weten als het pluche eenmaal in beeld komt….halstarrig blijven zitten en de kiezer maar voor de gek blijven houden.

En vrouwtje Le Pen doet er niet voor onder: ook zij schijnt gefraudeerd te hebben met fictieve banen voor medewerkers wat ook weer een paar ton eurootjes opleverde. Ook hier is de Franse justitie een onderzoek begonnen. Dit gebeurde allemaal in het Europees Parlement waar vrouwtje Le Pen zo’n enorme tegenstander van is. Maar….wat doe je dan in hemelsnaam in dat parlement als je er zo op tegen bent??? Tuurlijk….een vorstelijk salaris opstrijken…..

 

In ieder geval was de aankomst bus van Marine Le Pen in Nantes niet echt een doorslaand succes want die werd besmeurd en bekogeld door mensen die het niet helemaal met haar eens zijn….

De verkiezingstijd maakt heel wat los of het nou in Frankrijk of in Nederland is. Zo ook in de beginjaren ’80 toen de Tegenpartij van de heren F. Jacobse en Tedje van Es, 2 Haagse vrije jongens,  in no-time een enorme populariteit vergaarden die zover doorging dat kiezers deze partij serieus namen en in de serieuze peilingen zelfs enkele kamerzetels dreigden te gaan veroveren. Helaas werden de heren F. Jacobse en Tedje van Es neergeschoten op 10 mei 1981 tijdens een couppoging op Het Binnenhof en ging De Tegenpartij weer in rook op. Voor wie nog eens een stukje willen bekijken van deze geniale vrije jongens….

Tot volgende maand…..Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

Donald Trump/verkiezingen Frankrijk/Jacobse en Van es/

Print Friendly, PDF & Email
   Send article as PDF