juli 2016: Het zomert weer lekker door….

      Reacties uitgeschakeld voor juli 2016: Het zomert weer lekker door….

Een maand om niet zo heel snel te vergeten. Gebeurtenissen volgden elkaar zo snel op dat je nauwelijks kan beseffen wat er allemaal aan de hand was, en dan bedoelen we hiermee o.a. de terreur die maar niet stopt. De wereld lijkt soms gek geworden en draait gewoon keihard door….. dus ook hier in Frankrijk…..

2016 07 08 01 (1024x768)

 

Hier bij ons op Castel Bois Clair ligt het er allemaal gelukkig nog heel vredig bij, en kabbelt het zwembad rustig voort….

2016 07 30 03 (1024x768)

 

 

 

De gastenverblijven zijn (gelukkig!!) prima bezet….

2016 07 06 01 (1024x768)

 

 

Sommige gasten keren weer eens terug zoals ook Jaques Anquetil die zijn fiets weer op z’n vertrouwde plek heeft geparkeerd nl. P-VIP. Jaques hoeft niet naar P-5….

 

finale Frankrijk

 

Waar de finale van het EK voetbal een hoogtepunt voor de Fransen had moeten worden maar wat eindigde in een enorme deceptie:….verloren van Portugal!! De kranten spraken boekdelen de volgende dag….

 

 

froome lopend

Maar we konden ook genieten van een prachtige Tour de France met als een van de hoogtepunten een rennende gele trui drager op de Mont Ventoux….

 

tom dumoulin

maar ook een hele mooie etappe overwinning van Tom Dumoulin in een hèle zware Pyreneënrit. Een heroische winnaar in zware hagel en regenbuien…. …

 

aanslag munchenEn terwijl deze mooie dingen in de sportwereld gebeuren is het andere nieuws nog nauwelijks bij te houden. Duitsland krijgt er van langs: een aanslag in een trein in Wolfsburg, een aanslag in München door een of andere gestoorde gek (maar…. zijn ze dat niet allemaal die dit soort dingen doen?) een paar dagen later blaast iemand zich op in Ansbach bij een popconcert…

coup turkijeErgens tussendoor vind er ook nog een ‘2,5 uurs-coup’ plaats in Turkije. Heel raar dat een zo goed georganiseerd Turks leger zo amateuristisch te werk ging, of was het misschien…..?? Hoe dan ook voor Erdogan die plots die avond verscheen als DE vader des vaderlands was het een geschenk uit de hemel want hij kan nu al zijn criticasters opsluiten en de mond snoeren.

trump vs clinton‘The greatest poppenkast on earth’ zijn toch wel de conventies in de Verenigde Staten. De Republikeinen vliegen elkaar in de haren omdat ze het niet unaniem eens kunnen worden over hun kandidaat en een weekje later doen de Democraten het nog eens dunnetjes over…..en uiteindelijk blijft alles bij het oude !!!

aanslag nice

En dan is het 14 juli DE nationale feestdag in Frankrijk. Laat in de avond word het land opgeschrikt door wèèr een terreuraanslag ditmaal in Nice. Een vrachtauto wordt gebruikt als moordwapen en rijd in op een menigte die zojuist naar het traditionele vuurwerk heeft staan kijken. De trieste balans: meer dan 80 doden.

2016 07 26 03 (1024x768)

Om het allemaal een beetje luchtig te houden:  ook hier op Castel Bois Clair worden we geterroriseerd door terreur van I.S. maar in dit geval staat dat voor een Irritante Specht. Door de jaren heen vonden we het al zo vreemd dat er van die rare gaten in de dakoverstek zaten. En sommige van die gaten waren dan ooit weer met een metalen plaatje afgedekt….

groene specht

 

Sinds enkele weken is het duidelijk waar deze gaten vandaan komen: een groene specht heeft besloten om sochtends zo rond 6.30 maar eens flink te gaan zitten hameren in de dakoverstek. De eerste keer dachten we dat er iemand op de buitendeur stond te bonken zo’n herrie maakt het ding met z’n gehamer in alle vroegte….

 

 

2016 07 28 02 (1024x712)

Maar ondanks het gehamer in alle vroegte gaat het dagelijks leven hier gewoon door en heeft  Horeca Hansie savonds de tafel weer gedekt voor de gasten zodat de gasten van de kookkunsten van Helmi kunnen genieten….

 

 

2016 07 29 01 (1024x768)

Uiteraard proberen we tussen de drukke bedrijven door regelmatig te fietsen en te genieten van het landschap want in deze tijd van het jaar heb je het gevoel of je door een schilderij fietst met de prachtige goudgele korenvelden in de hoofdrol….

 

2016 07 27 10 (1024x768)

 

 

De bijrol is duidelijk weggelegd voor de zonnebloem….

 

 

2016 07 30 05 (1024x768)

 

Hier op ons terrein staat inmiddels de lavendel weer in volle bloei en te pronken dat het een lieve lust is….

 

2016 07 30 02 (1024x768)

 

 

De hitte en de droogte van de afgelopen weken heeft het gras hier doen verdorren….

2016 07 30 04 (1024x768)

 

 

Dus de zitmaaier kan genieten van een welverdiende rust…..

 

 

2016 07 28 01 (1024x768)

 

Maar die rust is niet weggelegd voor Hans want er is hier altijd wel ergens een defect achterlicht wat vervangen moet worden….

 

 

2016 07 18 01 (1024x768)En zo is er weer een maand voorbijgevlogen…..

Tot de volgende keer….Hans en Helmi

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
www.pdf24.org    Send article as PDF