maart 2016: Een bewogen maand….

      Reacties uitgeschakeld voor maart 2016: Een bewogen maand….

Na een paar weken thuis in Frankrijk vertrokken we begin deze maand weer naar Nederland voor weer een werksessie van een paar weken.

2016 03 04 01 (800x600)

 

 

Hans kon na aankomst meteen al aan de bak in het altijd ‘sfeervolle’ Telstar stadion in Velsen-Zuid…..

2016 03 14 30 (800x600)

 

En verder mocht hij de weken daarna kris-kras door Nederland rijden om het voetbal op de buis te brengen, zoals hier in het late middagzonnetje in Venlo…..

 

2016 03 11 01 (800x600)

 

 

Of naar Rotterdam naar de vrouwen interland Nederland-Zweden….

 

2016 03 09 04 (800x600)

 

op weg naar het stadion toe wil de Van Brienenoordbrug niet meer dicht gaan, een typisch gevalletje van Een Brug Te Ver!! Maar gelukkig voor Hans en de collega’s stonden ze vooraan in de file….

 

2016 03 03 02 (800x600)

 

 

Of in De Kuip de bekerwedstrijd Feyenoord-AZ doen maar wel eerst beginnen met……een bakkie!!!!

psv-ajax (299x168)

 

En na een reeks van wedstrijden eindige Hans in Eindhoven met de wedstrijd PSV-Ajax….

 

2016 03 12 02 (800x600)

 

 

Waarbij Philips toch lelijk beschadigd uit de strijd kwam…..

 

psv supporters madrid

Maar PSV (en Nederland) waren die week al eerder beschadigd geraakt doordat PSV-supporters zo ‘vriendelijk’ waren om in Madrid geld te gooien naar bedelende mensen en deze mensen in ruil voor geld ook nog wat ‘gymnastische’ oefeningen te laten doen.

 

Met alle drukte van het werk vliegt de tijd tijdens ons verblijf in Herpen weer voorbij. Gelukkig kunnen we wel bijna elke ochtend even lekker ’n uurtje genieten van de omgeving in het natuurgebied……2016 03 08 10

 

 

 

 

waarbij onze 2 honden zich elke ochtend opperbest vermaken…..

Of even genieten van het rivierenlandschap, het is en blijft tenslotte onze geboortestreek……2016 03 16 13 (800x600)

de Maasdijk in de buurt van Ravenstein blijft een kenmerkend landschap.

2016 03 16 11 (800x590)2016 03 16 15 (800x600)

Op de 22 maart vertrekken we weer richting Frankrijk, toen we die ochtend om 5.45 aanreden konden we niet weten wat voor trieste dag dit ging worden. Maar dat werd al snel duidelijk toen wij zo’n  2 uur later zwaaaansalg zaventem (300x168)r in de slag waren met het enorme fileleed rondom Antwerpen. Even na 8 uur het eerste bericht via de Vlaamse nieuwsradio dat er ontploffingen waren geweest op vliegveld Zaventem. En een klein uurtje later volgen er nieuwe berichten over een ontploffing in de Brusselse metro, en dan is het voor ons al heel duidelijk wat er een tiental kilometers van ons vandaan aan het gebeuren is: een terreurdaad. Inmiddels zijn wij aangekomen bij Gent en is het voor ons zaak om zaanslag metro brussel (300x168)o snel mogelijk de Belgisch-Franse grens te passeren omdat deze gebeurtenissen wel eens reden zou kunnen zijn om de grens te sluiten en we dus weer fileleed zullen krijgen. Nog voordat we bij de grens zijn is het al duidelijk dat er dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij 2 zelfmoordaanslagen op vliegveld Zaventem en in de Brusselse metro. We zijn nog maar net de grens over en voorbij Lille als we horen dat inderdaad de Belgisch-Franse grens inmiddels gesloten is. Vrijwel op hetzelfde moment zien we colonnes Gendarmerie met gillende sirenes ons tegemoetkomen richting de grens en de stad Lille. Bij de tolpoortjes op de A1 Lille-Parijs zien we plotseling ook Gendarmerie die auto’s aanhouden en ook als we in de buurt van Parijs zijn zien we diverse colonnes gendarmerie met gillende sirenes. Het is duidelijk dat iedereen weer in de hoogste staat van paraatheid is en inmiddels, al luisterend naar het nieuws op de autoradio,  loopt het getal met dodeijke slachtoffers in Brussel alleen maar op. Een zeer trieste dag en een thuisreis die we niet snel zullen vergeten.2016 03 23 07 (800x600)

 

 

Met een paar uurtjes vertraging kunnen we gelukkig eindelijk de auto dan weer thuis parkeren en laten we de serene rust van het Franse platteland over ons komen….

 

2016 03 28 04 (800x600)

 

 

Even al het drukke gedoe van de afgelopen weken achter ons laten en hier weer gewoon je eigen dingen doen, zoals het schilderen van de ramen….

 

Hans is druk bezig in zijn ‘atelier’ om nieuwe roestvrijstalen bouten moeren aan de zwembadtrap te maken zodat niemand z’n nek breekt aankomende zomer…..

Na een paar dagen thuis zijn worden we toch weer opgeschrikt van het bericht dat Johan Cruijff is overleden. Johan Cruijff: geniaal, rebels, revolutionair als speler en trainer. Ook de Franse media staan stil bij het overlijden ScreenHunter_328 Mar. 27 20.16 (800x651)ScreenHunter_328 Mar. 27 20.12 (637x652)

van deze grootse Nederlander zoals hier in de grote nationale kranten als Le Monde, Liberation en L’Equipe….ScreenHunter_328 Apr. 01 21.49

 

 

ScreenHunter_328 Mar. 27 20.09

 

 

En of het die week allemaal niet erger kan komen ook nog eens 12 mensen om het leven bij een verkeersongeluk hier vlakbij….

 

staking frankrijk

 

Stakingen en sociale onrust hier in Frankrijk vanwege veranderingen in de arbeidswetgeving….

 

griep

 

En zo stuiter je door het nieuws heen, het volgt elkaar zo snel op dat het nauwelijks te bevatten is. Niet dat we er veel tijd voor hadden want we moesten bijkomen van een terreuraanval van Franse griep, eerst de een toen de ander…..

 

 

En dan is het inmiddels alweer begin april als we dit schrijven en staan we weer op het punt om te vertrekken voor (voorlopig) onze laatste werksessie in Nederland.

Tot volgende keer…..

Hans en Helmi

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
www.pdf24.org    Send article as PDF